Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 13:53

Μηδενική προσέλευση στο νηπιαγωγείο Θεσπρωτικού – Τι εικόνα υπάρχει σε όλο το νομό

Η επιστροφή των μαθητών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα με τα μαθήματα να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, θα λέγαμε ότι κύλησε ομαλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κυρίως στην περιοχή του Θεσπρωτικού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο στον Δήμο Πρέβεζας, όσο και στον Δήμο Πάργας, στα σχολεία προσήλθε το 100% των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα self test.

Όσον αφορά τον Δήμο Ζηρού και πιο συγκεκριμένα την Δ.Ε Θεσπρωτικού οι αριθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί.

Λόγω των κρουσμάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή τόσο στα νηπιαγωγεία όσο και στο δημοτικό προσήλθαν ελάχιστοι μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των μαθητών στο δημοτικό σχολείο έφτασε το 16% που επέστρεψε στις τάξεις, ενώ στο πρώτο νηπιαγωγείο επέστρεψε το 14% και στο δεύτερο κανένας μαθητής.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε καραντίνα βρίσκεται μία εκπαιδευτικός εδώ και μερικές ημέρες, η οποία θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε Πρέβεζας τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία όλα τα self test τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών ήταν όλα αρνητικά.

Παρόλα αυτά δύο self test καθηγητών βγήκαν ψευδώς θετικά, για να ακολουθήσουν την διαδικασία των rapid test στο νοσοκομείο και να βγούνε αρνητικά.

Σε καραντίνα βρίσκονται δύο εκπαιδευτικοί από τα Ιωάννινα, οι οποίοι κάνουν μαθήματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Θεσπρωτικό και ήδη βρίσκονται σε καραντίνα.

Προβλήματα με την πλατφόρμα

Το βράδυ της Κυριακής αρκετοί ήταν οι γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την πλατφόρμα, στην οποία έπρεπε να ανεβάσουν τα αποτελέσματα των selft test.

Σύμφωνα με παράπονα γονέων, η πλατφόρμα και συγκεκριμένα τα Link σε παρέπεμπαν μέχρι και σε σελίδες οι οποίες ζητούσαν τραπεζικούς κωδικούς και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Έτσι πολλοί προτίμησαν να γράψουν την βεβαίωση χειρόγραφα, προκειμένου να την προσκομίσουν το πρωΐ στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 10 Μαΐου

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 12 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...