Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 0:51

Με την υπογραφή Γεωργάκου μπήκε στην τελική φάση υλοποίησης  το έργο «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο»

Σε συνέχεια του MOU που είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το έργο για προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές του Δήμου και με την επίσκεψη του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας NOVA κου Αντώνη Κωνσταντά, την Πέμπτη 18 Απριλίου, η οποία θα αναλάβει την υλοποίησή του, μπήκαν οι υπογραφές της επικύρωσης για  τις 19 Περιοχές Κάλυψης στο Δήμο Πρέβεζας με τα 43 Access points για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε σχετικά:

«Η πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης και επανάστασης σε κάθε της διάσταση από την εσωτερική λειτουργία του Δήμου έως και την αξιοποίηση κάθε ψηφιακού εργαλείου σε επίπεδο διαδραστικής επαφής με τους δημότες και IOT, αποτελούσε για εμένα και το συνδυασμό μας προτεραιότητα από το 2019.

Η δυνατότητα ενός δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την τουριστική μας ανάπτυξη ως παροχή στους επισκέπτες αλλά και συμβάλει και στην εναρμόνιση του Δήμου μας και κάθε Δημοτικής Ενότητας στη ψηφιακή εποχή. Δεν σταματάμε εδώ έχουμε σε αναμονή το πρόγραμμα SMART CITY καθώς και τα σχετικά πεδία με ψηφιακές αναπτύξεις από το εγκεκριμένο ΣΒΑΑ αλλά και τη συμμετοχή μας σε διακρατικά προγράμματα όπως το ΙNTERREG για την ανταλλαγή καλών πρακτικών μέσα από τη δράση CIVITEC.

O  Δήμος μας εναρμονίζεται διαρκώς στη ψηφιακή εποχή και τα επόμενα χρόνια έχουμε δρομολογήσει μία σειρά έργων και δράσεων προς όφελος όλων των Δημοτών».

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Επιμελητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Πέτρα Φιλιππιάδας: Άγνωστος πυροβόλησε σκύλο – Κατατέθηκαν μηνύσεις (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...