Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 9:55

Με συγκεντρώσεις στην πύλη του Νοσοκομείου θα υποδεχθούν την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Η επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα (πιθανά Τρίτη 03/05) γίνεται σε μία περίοδο που η κατάσταση στο νοσοκομείο Πρέβεζας παραμένει εκρηκτική. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται σε ακραίες συνθήκες και μέσα σε ένα αυταρχικό περιβάλλον που το προστάζει η Κυβερνητική πολιτική και το υλοποιεί με χαρά ο Διοικητικός μηχανισμός του νοσοκομείου. Εκτός από την πανδημία, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την απίστευτη γραφειοκρατία που έχει επιβάλλει στα νοσοκομεία το Υπουργείο καθώς και την συρρίκνωση του προσωπικού, διότι τα τελευταία δύο χρόνια, δεκάδες εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί  χωρίς να αντικαθίστανται με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που παρέχει η δομή να υποβαθμίζονται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού.

Ταυτόχρονα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, συνεχίζουν να βρίσκονται στην ίδια άθλια κατάσταση  χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για άμεση βελτίωσή τους. Όλα αυτά προφανώς εξυπηρετούν τον στρατηγικό στόχο της Κυβέρνησης που δεν  είναι άλλος από συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και νοσοκομείων, καθώς και τη μετατροπή τους σε επιχειρηματικές  μονάδες με οικονομική αυτοτέλεια.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον πραγματοποιείται και η περιοδεία της κ. Γκάγκα στα νοσοκομεία της περιοχής και μαζί με αυτά και στο δικό μας, περιοδεία που γίνεται αφ΄ ενός για ψηφοθηρικούς σκοπούς στα πλαίσια του προεκλογικού σχεδιασμού της ΝΔ και αφ’ ετέρου για να αποσπαστεί την οποία λαϊκή συναίνεση της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία  . Μόνο και μόνο ότι η υπουργός τολμάει να ανακοινώσει την επίσκεψη της σε ένα νοσοκομείο που απειλείται από τις Κυβερνητικές πολιτικές που και η ιδία υπηρετεί αποτελεί κυριολεκτικά πρόκληση και σκοπεύουμε να απαντήσουμε σε αυτή. Στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου αποφασίστηκε  κάλεσμα των συνδικάτων και κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου την ημέρα και ώρα προσέλευσης της υπουργού στο Νοσοκομείο.

Απαιτούμε

  • Όχι στο “Νέο ΕΣΥ” των ΣΔΙΤ και της εμπορευματοποίησης
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε όλους τους συμβασιούχους.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου που βρίσκεται σε αναστολή
  • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Ενίσχυση δημόσιων νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ με αύξηση κρατικής χρηματοδότησης
  • Ανέγερση νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη της Πρέβεζας
  • Εκσυγχρονισμός κτιριακός και ιατροτεχνολογικός του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου

Πρέβεζα 28/04/2022                         

Η Γ.Σ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πλήθος πιστών τίμησαν την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Μονή Κοζίλης – Η Σαμψούντα νικήτρια στις αυγομαχίες (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Από 2 έως 31 Μαΐου οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...