Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 16:30

Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στο γραφικό εκκλησάκι στην Μαργαρώνα (βίντεο-φωτογραφίες)

Την Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής γιορτάζει η εκκλησία, αύριο Παρασκευή της Διακαινησίμου, την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για κινητή γιορτή της Παναγίας και ονομάζεται έτσι, αφού η Υπεραγία Θεοτόκος γέννησε τη Ζωή, τον Ιησού Χριστό, ενώ έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία ως ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωσταντινούπολης, το νερό της οποίας θεωρείται αγιασμένο.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα αγαλλίασης και πασχαλινής χαράς, σήμερα παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής, εψάλλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στο γραφικό εκκλησάκι στη Μαργαρώνα Πρέβεζας. Πλήθος πιστών κατέκλυσαν από νωρίς τους χώρους του παρεκκλησίου, με τον κόσμο να συμμετέχει στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας, και να επιστρέφει στο παρεκκλήσι για την “Απόλυσις της Θείας Λειτουργίας”.

Σύμφωνα με το έθιμο στο γραφικό εκκλησάκι στη Μαργαρώνα, οι πιστοί πήγαν στον ιερό χώρο με τις πασχαλινές λαμπάδες τους και τα μανουάλια γέμισαν με δεκάδες κεριά.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο ημέρα της Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής ΄όπου θα τελεστεί Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης στην Μαργαρώνα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Στα Γιάννενα 5 Μαΐου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...