Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 15:54

Με επιτυχία το 1ο πρόγραμμα Εκπαίδευσης πολιτών από την ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας

Το 1ο Πρόγραμμα Eκπαίδευσης Πολιτών, που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Νοεμβρίου 2022.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στη βασική υποστήριξη της ζωής χωρίς ή και με τη χρήση απινιδωτή, την αντιμετώπιση τραύματος και αιμορραγίας, την ακινητοποίηση τραυματία, την απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα, τις ενέργειες προφύλαξης σε περίπτωση οικιακής πυρκαγιάς ή δασικής, τη χρήση πυροσβεστήρα, την αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος αλλά και τις ενέργειες αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις σεισμού και φυσικών καταστροφών (πλημμύρες-κεραυνοί).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην υπό κατασκευή νέα δια δραστική αίθουσα εκπαίδευσης πολιτών, όπου θα είναι και το επιχειρησιακό κέντρο της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας-Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει η ΛΕΚ, και ο σκοπός του είναι η εκπαίδευση πολιτών σε αντικείμενα που μπορεί να ωφελήσουν τον πολίτη.

Η ΛΕΚ θα επαναλάβει το πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον.

Φωτογραφίες/κείμενο: Facebook – ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ Ο Καλός μου Εαυτός Η νούμερο ένα θεατρική παράσταση για παιδιά σε χειμερινή περιοδεία! Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα! (κερδίστε προσκλήσεις)

Επόμενο Άρθρο

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα – Δείτε τα ονόματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...