Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:57

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας με το κωδικό όνομα ”ERMIS 2021” στην Πρέβεζας (φωτογραφίες)

Η Πολιτική Προστασία, η 5η ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Λέσχη Καταδρομέων Πρέβεζας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τους και ολοκλήρωσαν με επιτυχία μεγάλη άσκηση στην Πρέβεζα με την ονομασία «Ερμής» και με αντικείμενο τον εντοπισμό και διάσωση μετά από σεισμό, μία άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η περιοχή της Πρέβεζας είχε χτυπηθεί από σεισμό 6,2 Ρίχτερ και μάλιστα σε μικρό εστιακό βάθος, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε κτίρια, πολλά εκ των οποίων είχαν καταρρεύσει, ενώ υπήρχαν αρκετοί εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Η άσκηση που δεν απείχε από μία πραγματικότητα που όλοι εύχονται να μην έρθει ποτέ έγινε στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που κράτησε η προετοιμασία της (16 ώρες), προκειμένου να στηθεί το ‘’σκηνικό’’, προκειμένου οι συνθήκες να είναι πραγματικές.

Περιελάμβανε εφτά διαφορετικά σενάρια απεγκλωβισμού ανθρώπων από ερείπια, ενώ συμμετείχε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ο οποίος έβρισκε τους εγκλωβισμένους κάτω από τα χαλάσματα.

Για την άσκηση δοκιμάστηκε όλος ο νέος εξοπλισμός που έχει προμηθευτεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ μέρος του οποίου έχει παραχωρηθεί στην ΛΕΚ Πρέβεζας.

ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και Λέσχη Καταδρομέων Πρέβεζας, συνεργάστηκαν άψογα και έφεραν σε πέρας τους απεγκλωβισμούς, ενώ όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση της άσκηση η ΛΕΚ Πρέβεζας, είναι από καλύτερες εθελοντικές ομάδες στην Ελλάδα με υψηλό αίσθημα ευθύνης που μπορεί να συνδράμει σε όλες τις φυσικές καταστροφές, κάτι που το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές στην Ήπειρο.

Στην επιχείρηση μετείχε και γιατρός ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση κρίσεων σε χώρες του εξωτερικού, ενώ την άσκηση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κοντογιάννης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Πρέβεζας Νίκος Παππάς, διοικητές πυροσβεστικών υπηρεσιών της Π.Ε Πρέβεζας και άλλοι.

Η άσκηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Προηγούμενο Άρθρο

”Τσίμπησε” το διπλό η Σινώπη κερδίζοντας τον Ερμή στο Κανάλι (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

“Η πόλη θυμάται” – Η Πρέβεζα γιορτάζει τα 109 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...