Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 5:00

Μεγάλη Διάκριση: Δύο χάλκινα μετάλλια στην μαθηματική Ολυμπιάδα από μαθητές της Πρέβεζας

Δύο χάλκινα μετάλλια κατάφεραν και πήραν οι δύο μαθητές πρώτης λυκείου από την Πρέβεζα και τον εκπαιδευτικό όμιλο Activum Πρέβεζας, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην μαθηματική Ολυμπιάδα.

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) 3 μαθητές έλαβαν συμμετοχή, οι δύο εκ των οποίων είχαν πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Οι Αντωνοπούλου Μαρία και Νάνος Γεώργιος, έχοντας ως εφόδια την άριστη γνώση αγγλικών, αλλά και την τεράστια αγάπη τους για τα Μαθηματικά, μετά από πολύ επίπονη προετοιμασία με ολόκληρο το team καθηγητών του Activum Πρέβεζας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με 60 μαθητές από 17 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η έκπληξη της Διευθύντριας Σπουδών του Activum Πρέβεζας Δέσποινας Παπαγεωργίου ήταν τόσο μεγάλη, που δεν πίστευε στα μάτια της, όταν άνοιξε να συνδεθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό, προκειμένου να παρακολουθήσει την στιγμή των αποτελεσμάτων και εκείνη την ώρα στην οθόνη του υπολογιστή της περνούσαν οι παρακάτω εικόνες:

”Αρχικά νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα ή δεν ξέρω ότι έγινε κάποιος λάθος. Όταν όμως άκουσα την υπεύθυνη της Ολυμπιάδας να ανακοινώνει τα ονόματα των παιδιών μας δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Ήθελα να κλάψω και να φωνάξω από χαρά. Αμέσως ενημέρωσα τον σύζυγό μου και υπεύθυνο για τους δύο πλέον χάλκινους Ολυμπιονίκες μας για να το μοιραστώ μαζί του” είπε η κα Παπαγεωργίου μιλώντας στο onprevezanews.gr.

Δεύτερη πράξη της κα Παπαγεωργίου ήταν να φωνάξει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο τους δύο μαθητές την Μαρία και τον Γιώργο για να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις τους όπως ήταν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Οι δύο 15χρονοι μαθητές παρέλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις με ένα πλατύ χαμόγελο και σίγουρα αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη για όλη τους την ζωή.

Προηγούμενο Άρθρο

”Άστραψε και βρόντηξε” ο Κοσμάς Κορωναίος για το Κολυμβητήριο Πρέβεζας – (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο: 5 Δεκ – 11 Δεκ.2021

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...