Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:59

Μέτρα στήριξης του δήμου Πρέβεζας στους επαγγελματίες – Διαβάστε ποια είναι

Η εισήγηση που κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.  Ιωάννη Δαρδαμάνη προβλέπει:

  • Απαλλαγή αναλογούντων τελών καθαριότητας και φωτισμού
  • Απαλλαγή αναλογούντων τελών κοινοχρήστων χώρων

Η απαλλαγή και για τις δύο περιπτώσεις αφορά το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, βάσει ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σε περίπτωση που τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού έχουν ήδη καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν επιστροφή των καταβληθέντων ποσών προσκομίζοντας αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος κι αντίγραφο της υποβληθείσας υπεύθυνης δήλωσης. Για τις επιχειρήσεις που έχουν το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2020, το ποσό που αναλογεί στην περίοδο που είναι κλειστά θα αφαιρεθεί από το ποσό του τέλους που θα καταβάλουν  την επόμενη χρονιά (2021).

Οπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος θα προχωρήσει και η διαδικασία για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για όλες τις οικογένειες  που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί ενώ θα υπάρξει και μέριμνα και για τη μείωση ενοικίων  στα καταστήματα που  μισθώνει ο Δήμος.

Επιπλέον ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τη λήψη και άλλων μέτρων για τη διευκόλυνση και στήριξη των  ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων κατηγοριών εργαζομένων της περιοχής μας στο πλαίσιο που είναι εφικτή η υλοποίησή τους.

Είναι πρωταρχικής σημασίας για μας η  επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση θα τελειώσει, όλοι θα βγούμε νικητές και  θα συναντηθούμε στους όμορφους δρόμους και τις παραλίες του Δήμου μας.”

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Επόμενο Άρθρο

Το νοσοκομείο Πρέβεζας ευχαριστεί τους δωρητές των Μ.Α.Π. του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...