Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 0:02

Μάγεψαν οι AVEC το κοινό της Πρέβεζας στην έναρξη του 20ου Preveza Jazz Festival

Η πλατεία Ανδρούτσου γέμισε με ήχους και φώτα με την συναυλία του Αυστριακού AVEC να κάνουν την έναρξη του του εορταστικού Preveza Jazz Festival, όπου φέτος κλείνει τα 20 χρόνια.Στον χώρο της συναυλίας η Α.Ε Πρέσβη της Αυστρίας, Hermine Poppeller που απηύθυνε χαιρετισμό για τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ και την συνεργασία στο πλαίσιο του θεσμού του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού.

Την κα Hermine καλωσόρισε ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γούσης, όπου εκ μέρους της Π.Ε Πρέβεζας της προσέφερε αναμνηστικό δώρο. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Preveza Jazz Festival και της φιλίες που δημιουργούνται με ξένες χώρες. Ο πρόεδρος του Preveza Jazz Festival Γιώργος Μήτσιος ο οποίος έκανε την έναρξη του Festival, ενώ προσέφερε και αυτός με την σειρά του αναμνηστικά δώρα στην Πρέσβη της Αυστρίας. Το παρών στην συναυλία έδωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, η ειδική σύμβουλος δημάρχου Γιώτα Γεωργάκου, η ειδική σύμβουλος Σέβη Κονταξή και πλήθος κόσμου. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς η ταλαντούχα τραγουδίστρια -τραγουδοποιός AVEC, με το συγκρότημα της μάγεψε το κοινό του με την φωνή και τα τραγούδια της για να εισπράξει το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2012 αποτελεί συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Preveza Jazz Festival, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Υποστηρικτές της διοργάνωσης Preveza Jazz Festival 2022 είναι Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού 2022, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Ινστιτούτο.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου το Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του με τα μουσικά σχήματα από την πόλη και τις γύρω περιοχές. Η βραδιά ανοίγει με την Φιλαρμονική Ορχήστα Πρέβεζας “Ορφέας” που γιορτάζει τα 102 χρόνια (1920-2022) από την ίδρυση της και τα 20 χρόνια του Preveza Jazz Festival.

Στη συνέχεια τα Κροταλάρτα «ντύνουν» ρυθμικά την βραδιά ενώ τα νεανικά σχήματα του Ηχοτροπίου, Noizy Few και  Fridays και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας συναντιούνται και δημιουργούν μια μουσική γιορτή  με νεανικό παλμό!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωταθλήτρια Κ14 η Α.Ε Πρέβεζας – Πήρε το κύπελλο και το γιόρτασαν (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Πρέβεζας 2022 για συνέδριο ΟΛΜΕ – Από το ΣΥΝΕΚ και το ΠΑΜΕ οι σύνεδροι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...