Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας: Ένα καλοκαίρι γεμάτο φωτιές, αγωνία και αυταπάρνηση – Ο απολογισμός δράσης των εθελοντών μέχρι τις 31 Αυγούστου

Ημερομηνία:

spot_img

Με την είσοδο στο Φθινόπωρο, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας κάνει έναν πρώτο απολογισμό της δράσης της κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία φέτος αποδείχθηκε μία από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Πρέβεζας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Λ.Ε.Κ., το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από εκατοντάδες ώρες επιφυλακής και αδιάκοπες περιπολίες πρόληψης, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν δεκάδες παρεμβάσεις σε πύρινα μέτωπα, όπου οι πιστοποιημένοι εθελοντές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή δίπλα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μόνο έως τις 31 Αυγούστου, οι εθελοντές της Λέσχης πραγματοποίησαν 55 υπηρεσίες περιπόλου πρόληψης πυρκαγιάς (789 ώρες) και 21 συνδρομές σε πραγματικά συμβάντα (363 ώρες), διανύοντας περισσότερα από 5.600 χιλιόμετρα με τα οχήματά τους.

Η αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, η εμπιστοσύνη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και η στήριξη που παρείχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πρέβεζας – με κορυφαία στιγμή την παραχώρηση δεύτερου οχήματος 4×4 στη Λέσχη – αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των εθελοντών.

Η ανακοίνωση της Λ.Ε.Κ. υπογραμμίζει ότι οι εθελοντές της θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, με στόχο να προστατευθεί η περιοχή και να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που έπληξαν φέτος τον τόπο.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκπρόσωποι φορέων από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες συναντιούνται στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του έργου CIVITEC

Με αφορμή την 7η Διαπεριφερειακή Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου...

Στο επίκεντρο η ερήμωση των χωριών – Εκδήλωση στον Βουβοπόταμο για αγρότες και κτηνοτρόφους

Τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, αλλά και...

Καστροσυκιά: «Έχουμε μείνει πίσω» – Έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις και αξιοποίηση της περιοχής

Έντονη έκκληση προς τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια...

Η Πρέβεζα φορά τα γιορτινά της: Βαρκαρόλα και Γιορτή Σαρδέλας σε ένα διήμερο γεμάτο θάλασσα, γεύση και παράδοση

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να ζήσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό διήμερο,...