Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:18

Κώστας Μπάρκας: Τώρα τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην Οικονομία

Στις εξελίξεις στην Οικονομία, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ 1 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος σημείωσε «Νομίζω ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι τώρα τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Θα ήθελα όμως να κάνω μια παρατήρηση.

Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, ότι η οικονομία θα μπει σε ένα σπιράλ ύφεσης, το οποίο δεν ξέρω πώς μπορεί να μαζευτεί, αλλά στην ίδια λογική με την κυβέρνηση δεν είμαστε. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι πολύ μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες κινδυνεύουν να κλείσουν από Σεπτέμβρη και μετά. Να σας θυμίσω ότι από Πρώτης Αυγούστου οι εργαζόμενοι έπρεπε να πάρουν το επίδομα των 534€, όσοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και δεν το έχουν πάρει ακόμα. Ολόκληρες ομάδες εργαζόμενων θα βρίσκονται τον Σεπτέμβρη ενάμισι χρόνο εκτός εργασίας.

Οι εποχικά εργαζόμενοι, οι οποίοι ουσιαστικά είναι απόντες από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, έχουν να εργαστούν από πέρσι τον Σεπτέμβρη και με βάση την καλύτερη εκδοχή θα καταφέρουν να έχουν δουλειά τον ερχόμενο Μάρτη. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν θα έχουν εισόδημα για ενάμισι χρόνο. Επίσης να σημειώσω, ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που «μετά βαΐων και κλάδων» είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, πχ ΤΕΠΙΧ I και II, κλπ, τα ελάχιστα ποσά που δόθηκαν μέχρι στιγμής, έχουν πάει σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αντίθετα έμειναν απέξω όλες οι μικρές επιχειρήσεις.».

Για τον κ. Μπάρκα, η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, η μη ουσιαστική στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων θα οδηγήσει σύντομα σε κοινωνικές εντάσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Είτε η κυβέρνηση άμεσα θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης και βοήθεια στους ανθρώπους που φτωχοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα, είτε τον Οκτώβρη θα έχουμε κοινωνικές αναταραχές. Πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας.

Θα ήθελα να προσυπογράψω τα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι αυτά που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας τον συνάδελφό του, τον κ. Σκυλακάκη, που στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, έλεγε ότι αυτά τα χρήματα δεν χρειάζονταν. Τελικά χρειάστηκαν κάποια στιγμή», σημείωσε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας

Προηγούμενο Άρθρο

Τέλος ο Άκτιος Απόλλων!

Επόμενο Άρθρο

23/8/2004 – Η Αθανασία Τσουμελέκα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 20.000 μ. βάδην

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...