Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:31

Κώστας Μπάρκας: Τον Υπουργό Οικονομικών καλεί να απαντήσει στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα

Τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών καλεί να απαντήσει, με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα, δεύτερο υποκατάστημα συστημικής τράπεζας που κλείνει μέσα σε ένα χρόνο στον ίδιο Δήμο, μετά από εκείνο της Εθνικής στο Καναλάκι.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος επηρεάζει ιδιώτες και επιχειρήσεις μιας ευρύτερης περιοχής, που εκτείνεται σε δύο Νομούς, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, η οποία ειδικά τη θερινή περίοδο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο όγκο τραπεζικών συναλλαγών και την ανάγκη εξυπηρέτησης ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, η περιοχή, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα χαρακτηρίζεται από ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο και διασπορά των δημοτικών διαμερισμάτων και των τοπικών κοινοτήτων σε ένα γεωγραφικό ανάγλυφο, που χαρακτηρίζεται από έντονες υψομετρικά διακυμάνσεις. Δεν πρέπει να διαλανθάνει την προσοχή το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα και σε αυτή την περιοχή εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς και ευπαθών ομάδων, που δεν τους είναι οικείο να καταφεύγουν σε χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων τραπεζικής εξυπηρέτησης, συνεπώς θα αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα σε προβληματικό οδικό δίκτυο, ώστε να εξυπηρετηθούν.

Με την Ερώτησή του ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

Αθήνα, 08/07/2021

 

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών    

Θέμα: «Κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα»

Αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πάργας η ανακοίνωση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για επικείμενο κλείσιμο, εντός διμήνου, μεταξύ άλλων και του υποκαταστήματος της στην πόλη της Πάργας. Μια περιοχή, που ειδικά τη θερινή περίοδο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο όγκο τραπεζικών συναλλαγών και την ανάγκη εξυπηρέτησης ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Ένα υποκατάστημα, που εξυπηρετεί πολίτες και επιχειρήσεις μιας ευρύτερης περιοχής, που περιλαμβάνει περιοχές από δύο διαφορετικούς Νομούς, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Παράλληλα η περιοχή, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα χαρακτηρίζεται από ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο και διασπορά των δημοτικών διαμερισμάτων και των τοπικών κοινοτήτων σε ένα γεωγραφικό ανάγλυφο, που χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις. Το εν λόγω τραπεζικό κατάστημα, εξυπηρετεί, πέραν των επαγγελματιών, μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς και ευπαθών ομάδων, που δεν τους είναι οικείο να καταφεύγουν σε χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων τραπεζικής εξυπηρέτησης, συνεπώς θα αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα σε προβληματικό οδικό δίκτυο, ώστε να εξυπηρετηθούν.

Είναι το δεύτερο υποκατάστημα «συστημικής» τράπεζας που κλείνει μέσα σε ένα χρόνο στον Δήμο Πάργας, μετά από εκείνο της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Καναλακίου.

Επειδή, το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή δύο όμορων Νομών, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη διασπορά πληθυσμού σε ένα γεωγραφικό ανάγλυφο με έντονες διακυμάνσεις,

Επειδή, το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων, που δεν είναι εξοικειωμένοι στη χρήση σύγχρονων εργαλείων τραπεζικών συναλλαγών,

Επειδή, το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα εξυπηρετεί ιδιώτες και επιχειρήσεις μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα; 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Προηγούμενο Άρθρο

Ε.Κ. Πρέβεζας για Κλείσιμο Πειραιώς: ”Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους”

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησε το 39ο Δ.Χ.Φ Πρέβεζας με το γυναικείο σύνολο Voci Contra Tempo (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...