Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:02

Κώστας Μπάρκας: Με τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος με Αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Εκτός του κ. Μπάρκα, που αποτελεί και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας, στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η υπεύθυνη τομέα διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκλείδωσε την ενταξιακή προοπτική της χώρας, όπως και της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια. Επίσης, τόνισε ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις επιτάσσουν την δυναμική προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα της Αλβανίας, μεταξύ άλλων και υπό τις προϋποθέσεις που τέθηκαν σε σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Υπογράμμισε, παράλληλα, την σημασία που έχουν μέτρα και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενσωμάτωση των μεταναστών αλβανικής καταγωγής στην ελληνική κοινωνία. Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχρονική, καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση με τίτλο “Όχι στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή

Επόμενο Άρθρο

Η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης τιμά την 25η Μαρτίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...