Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση νομοθετεί εν μέσω πανδημίας, όταν δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση λόγω του γενικού Lockdown, όταν η Βουλή υπολειτουργεί

Ημερομηνία:

«Δυστυχώς η κυβέρνηση νομοθετεί εν μέσω πανδημίας όταν δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση λόγω του γενικού Lockdown, όταν η Βουλή δεν λειτουργεί, όταν οι βουλευτές και οι αρχηγοί των κομμάτων δεν ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μπάκα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna. Ο κ. Μπάρκας, στη συνέχεια της τοποθέτησής του τόνισε «Δυστυχώς η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φέρνουν ένα νομοσχέδιο το οποίο βρίσκει απέναντι σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ερωτώμενος για το τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε «Ζητάμε να σταματήσει η συζήτηση, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έως ότου περάσει η πανδημία και να μπορούν όλοι να βρίσκονται στις θέσεις τους, καθώς υπάρχει διαφωνία ακόμα και από την Ένωση Αστυνομικών. Ζητούμε όταν η Υπουργός Παιδείας φέρει το νομοσχέδιο, να μπορούμε να το συζητήσουμε ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή τόσο η φοιτητική όσο και η μαθητική κοινότητα βρίσκονται στα «κάγκελα», οι μαθητές δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το σχολείο τους, αφού λόγω της πανδημίας τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ βρίσκονται μπροστά στην αλλαγή εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μισοί από αυτούς θα μείνουν εκτός, καθώς η κυβέρνηση επαναφέρει την βάση του δέκα. Θα πρέπει να υπάρξει ευρύς διάλογος με τους καθηγητές, με τους πρυτάνεις, τους μαθητές και τους φοιτητές. Όλοι όσοι έχουν αναφορά στο νομοσχέδιο αυτό διαφωνούν. Εμείς λέμε στη κυβέρνηση να υπερασπιστεί την δημοκρατία γιατί πάνω απ’ όλα αυτή τη στιγμή η δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα».

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας απάντησε αναφορικά με τις δηλώσεις το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τις διαδηλώσεις και τον συνωστισμό και το ρίσκο διασποράς, λέγοντας «Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη, ο κ. Ταραντίλης ανέλαβε το ρίσκο να πει ψέματα για αυτό που απάντησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σε ερώτηση, για το αν αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να υπάρξει διασπορά στις διαδηλώσεις, είπε «βεβαίως και το αντιλαμβάνομαι», αφού προφανώς ελοχεύει ο κίνδυνος αυτός. Όμως το ρίσκο αυτό το αναλαμβάνει η ίδια η κυβέρνηση η οποία είναι απέναντι στους μαθητές, τους φοιτητές και ουσιαστικά είναι αυτή που φταίει για το γεγονός ότι βρίσκονται στον δρόμο.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τύρια Πρέβεζας: Νεκρός ανασύρθηκε ο 24χρονος οδηγός του Ι.Χ που σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού...

Συμβαίνει τώρα: Σοβαρό τροχαίο στην Τύρια Πρεβέζης – Ι.Χ σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην...

Εικόνες εγκατάλειψης έξω από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας – Σκουπίδια δίπλα στους μαθητές, ζητείται άμεση παρέμβαση!

Μια απαράδεκτη εικόνα αντικρίζουν όσοι περνούν έξω από το...

Νέα εποχή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Φιλιππιάδας – Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο Μπουσούλιζας

Στο εργοτάξιο του νέου αθλητικού χώρου στη Μπουσούλιζα βρέθηκε...