Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:03

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκλείει άλλη μια χρονιά τα δημοτικά σχολεία του Νομού από τα Σχολικά Γεύματα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί για μια ακόμη φορά τον Νομό της Πρέβεζας με τον άδικο και ακατανόητο αποκλεισμό των δημοτικών σχολείων του Νομού από τον θεσμό των σχολικών γευμάτων. Ο ωχαδερφισμός των διορισμένων κομματικών στελεχών στον χώρο της Παιδείας αποκλείει άλλη μια φορά τα δημοτικά σχολεία του Νομού από τα σχολικά γεύματα.

Επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο σε μια πρωτοφανή περίοδο ακρίβειας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχίας Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μαζί με την Τομεάρχισσα Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταθέτουν ξανά Ερώτηση προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για τους λόγους που τα σχολεία του Νομού μένουν εκτός των Σχολικών Γευμάτων.

Έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αλλεπάλληλες Ερωτήσεις του κ. Μπάρκα για τους λόγους που αποκλείονται τα σχολεία του Νομού από τα σχολικά γεύματα. Έχει υπάρξει Ερώτηση ακόμη και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ενταχθούν τα σχολεία, σε περίπτωση που ο λόγος αποκλεισμού είναι μια διοικητική/ γραφειοκρατική πράξη. Κι όμως τα αρμόδια Υπουργεία μπροστά στο εμφανές πρόβλημα κωφεύουν. Πάνω από χίλια εξακόσια (1.600) δημοτικά σε όλη τη χώρα έχουν ενταχθεί στον θεσμό των σχολικών γευμάτων και ούτε ένα δεν είναι από τον Νομό Πρέβεζας.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Αθήνα,07Οκτωβρίου2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕργασίαςκαιΚοινωνικώνΥποθέσεων

Θέμα: «Αδικαιολόγητος αποκλεισμός,των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων»

Στην Ελλάδα από το 2016 ξεκίνησε να υλοποιείται το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, ως εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό. Ένα Μέτρο Πολιτικής,που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συντελεί στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εντούτοις, μέχρι και σήμερα στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων δεν έχει συμπεριληφθεί καμία από τις σχολικές μονάδες του Νομού Πρέβεζας, παρότι αυτός πληροί τα κριτήρια σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α) που αυτά αφορούσαν:

  1. Δήμους με πληθυσμό άνω των 17.000 κατοίκων
  2. Δήμους με ποσοστό συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» άνω του 5%

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Οκτώβρης: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Επόμενο Άρθρο

ΕΣΠΑ 2022: Έκτακτα προγράμματα για επιχειρήσεις – Πάρε άμεσα χιλιάδες ευρώ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...