Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 20:36

Κώστας Κύρλας: Απαντητική επιστολή σχετικά με το κάλεσμα “Μελωδίες στον αέρα”

Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,

διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση που συνυπογράψατε και έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια πάνω σε αυτή σε debate καθώς και στη θεματική συγκέντρωση για την σχολική στέγη που πραγματοποιήθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας χθες 28/09 στην παραλία έξω από τα Δικαστήρια.

Η γενικότερη θέση μας ως δημοτική παράταξη για τον πολιτισμό είναι πως δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, τουλάχιστον όχι μόνο, ως τουριστικό προϊόν. Στόχος μας δεν είναι μόνο να φιλοξενούμε καλλιτέχνες που θα πραγματοποιούν συναυλίες ούτε να φιλοξενούμε αθλητές που θα συμμετέχουν σε αθλητικά δρώμενα.

Στόχος μας κυρίως είναι να συμβάλλουμε στο να γεννήσει η Πρέβεζα τους δικούς της μεγάλους καλλιτέχνες, τους δικούς της μεγάλους αθλητές και ο στόχος αυτός δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί εάν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα αποτελέσουν το εργαστήριο δημιουργίας τέτοιων προσωπικοτήτων.

Όνειρο μας είναι να παρακολουθούμε συναυλίες με Πρεβεζάνους καλλιτέχνες, αθλητικούς αγώνες με Πρεβεζάνους αθλητές. Αποτελεί στοίχημα για εμάς να απελευθερώσουμε τις κρυμμένες δυνάμεις της νεολαίας μας συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους.

Η πρόταση που διατυπώσατε είναι σαφώς προς αυτή την κατεύθυνση και ως εκ τούτου την συνυπογράφουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αντίληψη μας και η θέση μας για τον πολιτισμό όπως και η πρόταση σας που πηγάζει από μία τέτοια αντίληψη είναι έξω και πέρα από την κυρίαρχη λογική κόστους – οφέλους που διαπερνά οριζόντια όλες τις πτυχές του κοινωνικού βίου και όλες τις βαθμίδες διοίκησης από το υπουργείο πολιτισμού μέχρι την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Παρόλα αυτά όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε ως πιθανή επόμενη δημοτική αρχή θα επιμείνουμε και θα υλοποιήσουμε τέτοια έργα. Σε αυτή την προσπάθεια άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και ειδική γνώση σε τέτοια ζητήματα όχι μόνο δεν περισσεύουν αλλά μας είναι πολύτιμοι.

Με τιμή,

Κύρλας Κώστας

Υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Γιώργος Ντόντης: ”Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη των δημοτών”

Επόμενο Άρθρο

Ηχηρό μήνυμα Νίκης για τη «Νέα πορεία για τον Δήμο Ζηρού» έστειλε το Νικολίτσι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Εγκαίνια Εκλογικού Γραφείου και παρουσίαση ψηφοδελτίου της Δημοτικής Παράταξης του Νίκου Ζαχαριά «Νέο Ξεκίνημα – Συνεχίζουμε»

Η Ανεξάρτητη Δημοτική  Κίνηση «Νέο Ξεκίνημα-Συνεχίζουμε» με υποψήφιο Δήμαρχο Πάργας […]