Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:09

Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης: Με καταγωγή από τον Παντοκράτορα Πρέβεζας στην κορυφή του κόσμου στην πληροφορική

Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι τα μόνα που κερδίζουν διακρίσεις και φιγουράρουν σε διεθνείς κατατάξεις. Υπάρχουν πολλά μεμονομένα success stories φοιτητών, οι οποίοι με το πάθος για το αντικείμενό τους και τις δυνατότητές τους, ξεχωρίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ονόματα από όλο τον κόσμο. Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Ανεμοζάλη λοιπόν, μια τέτοια περίπτωση φοιτητή!

Με καταγωγή από τον Παντοκράτορα Πρέβεζας, γιος του Αποστόλη και της Σταμάτας στην κορυφή του κόσμου στην πληροφορική με τον μέλλον του να είναι σπουδαίο και μεγάλο.

Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 όπου και μεγάλωσε και παρέμεινε μέχρι να περάσει το τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σπουδάζοντας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κωνσταντίνος έλαβε μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ‘Meta Hacker Cup’ της Meta κι αναδείχθηκε 1ος στην Ελλάδα και 18ος στον κόσμο μεταξύ δώδεκα χιλιάδων συμμετεχόντων!

Ολόκληρη την κατάταξη θα τη βρείτε εδώ, ωστόσο η πρώτη 20άδα (με τον Έλληνα φοιτητή σε αυτή) διαμορφώθηκε κάπως έτσι:

 Πρόκειται για τον ετήσιο διαγωνισμό της Meta στον προγραμματισμό των υπολογιστών, ο οποίος είναι ανοικτός σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και διεξάγεται από το 2011. Ξεκίνησε ως αναζήτηση των «μεγάλων» μυαλών προκειμένου να εργαστούν στο Facebook (ευχόμαστε αυτή να είναι η τύχη του Κωνσταντίνου!), και αποτελείται από ένα σύνολο αλγοριθμικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να λυθούν σε καθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και περιβάλλον ανάπτυξης για να γράψουν τις λύσεις τους.

Για τη διάκριση του Έλληνα φοιτητή έκανε ξεχωριστή αναφορά και το Ίδρυμά του, το οποίο έδωσε τα συγχαρητήριά του μέσα από ένα tweet!

Συγχαρητήριο μήνυμα έβγαλε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο twitter.

Ο Θείος του ο Σπύρος Ανεμοζάλης μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ” Είχα προβλέψει όταν ο Κώστας ήταν στην ηλικία των 14 ετών ότι θα έρθει η στιγμή που θα φτάσει στην κορυφή. Ήρθε η ώρα η πρόβλεψη να γίνει η πράξη.

Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης ολοκλήρωσε το 4ο έτος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα βρίσκεται στην Ζυρίχη και σε μια από της μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στο κόσμο την Oracle, για την τρίμηνη εξάσκηση πρακτική του.

Το onprevezanews.gr του εύχεται πολύ σύντομα να πατήσει και στην κορυφή του κόσμου…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωταγωνιστής από τις Άγριες Μέλισσες θα παίξει τον ρόλο του Καρυωτάκη στην ΘΥΣΙΑ – Δείτε ποιος είναι

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι 3οι διασυλλογικοί αγώνες τετράθλου στην Πρέβεζα (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...