Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 13:40

Κορονοϊός: 63 νέα κρούσματα στα σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας – Κάποιοι ”σφυρίζουν” ακόμα αδιάφορα

Δεύτερη ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στα θρανία έπειτα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και ο μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει κάνει του ειδικούς να σκέφτονται ίσως και νέα μέτρα.

Προς το παρόν όμως ισχύει το μέτρο, ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, απαραίτητα θα πρέπει να δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα του edupass.gov.gr και self-testing.gov.gr, 3 self test την εβδομάδα.

Στην Π.Ε Πρέβεζας την Τρίτη 11/01/2022, σύμφωνα με τις αναφορές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκαν 63 συνολικά θετικά κρούσματα.

Αναλυτικά – Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

26 μαθητές

2 εκπαιδευτικοί

1 καθαρίστρια

Στο σύνολο νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα 93 μαθητές, 11 εκπαιδευτικοί και 1 καθαρίστρια.

Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Συγκεκριμένα:

  • 29 μαθητές
  • 4 εκπαιδευτικοί

Στο σύνολο νοσούν 153 μαθητές και 19 εκπαιδευτικοί.

Κάποιοι ”σφυρίζουν” ακόμα αδιάφορα

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο onprevezanews.gr μέχρι και σήμερα αν και η επιδημιολογική κατάσταση έχει την χώρα να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της στο βαθύ κόκκινο, γονείς στέλνουν στα σχολεία, τα παιδιά τους, χωρίς καν να μπαίνουν στην διαδικασία του self test, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στις πλατφόρμες.

Μάλιστα και με δεδομένο ότι πολλοί μαθητές είναι ασυμπτωματικοί, πηγαίνουν στις σχολικές μονάδες χωρίς την πραγματοποίηση του self test, μεταδίδουν σε άλλους μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς τον ιό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διασπορά να είναι ακόμη μεγαλύτερη και να μεταφέρετε σε οικογένειες, όπου υπάρχουν και άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδες.

Το τελευταία διάστημα έχει εμφανιστεί και το φαινόμενο, να νοσούν άτομα τα οποία έχουν κάνεις και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, όχι μία φορά, αλλά και δύο, με ήπια συμπτώματα, κάτι που έχει κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν, ενώ υπάρχουν και ανεμβολίαστοι οι οποίοι έχουν νοσήσει δύο φορές.

Από το υπουργείο Παιδείας ωστόσο επιμένουν να τονίζουν ότι τα self test είναι απαραίτητα να πραγματοποιούνται και να δηλώνονται τα πραγματικά αποτελέσματα στις ειδικές πλατφόρμες.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πάλεψε αλλά “λύγισε” η Παπαμιχαήλ στο ντεμπούτο της στο Australian Open

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 32.694 νέα κρούσματα, 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι – 142 Π.Ε Πρέβεζας, 187 Π.Ε Άρτας, 105 Π.Ε Θεσπρωτία και 512 Π.Ε Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...