Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:52

Κοινή πορεία των Δήμων Πρέβεζας και Β.Τζουμέρκων για το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών στην πόλη

Τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν την Πρέβεζα με το Συρράκο επιβεβαίωσαν οι δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Β.Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, οι οποίοι συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα της δημιουργίας λαογραφικού μουσείου στο κληροδότημα Απόστολου Ρίζου στην Πρέβεζα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, ο πρόεδρος του Συρράκου και άλλοι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες με κυρίαρχο θέμα την ολοκλήρωση των εργασιών στο κληροδότημα (το οποίο ανήκει κατά 2/3 στην Τ.Κ Συρράκου και κατά 1/3 στον Δήμο Πρέβεζας).
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε οι δύο δήμοι να συνεργαστούν και να καταθέσουν από κοινού στο ΕΠΕΡΑΑΑ πρόταση ύψους 250 χιλ. ευρώ για ολοκλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης για την δημιουργία λαογραφικού μουσείου στο κτίριο. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε να υπάρξει ανάλογη παρέμβαση και για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Μουσείου (από την πλευρά της Λ.Ειρήνης).
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πολύ θετικά το ενδεχόμενο της αδελφοποίησης των δύο δήμων τους οποίους συνδέουν πολλά κοινά σημεία. Για άριστο κλίμα κάνει λόγο και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές , σημειώνοντας επίσης τα κοινά στοιχεία και τους ισχυρούς δεσμούς των δύο Δήμων.
Προηγούμενο Άρθρο

Σε 24ωρη αποχή την Παρασκευή οι Λογιστές και οι Φοροτεχνικοί της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κυανή Ακτή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...