Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 10:12

”Κλειστό” λόγω ζημιών το ΔΑΚ Πρέβεζας – Κίνδυνος για τα σωματεία της Πρέβεζας

Το ΔΑΚ Πρέβεζας, το κλειστό γυμναστήριο, το στολίδι της Β.Δ Ελλάδος με ιστορία 20 ετών, ”κλείνει” λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, χωρίς κανείς να πει με βεβαιότητα το πότε θα είναι έτοιμο για να συνεχίσουν τα αθλητικά σωματεία της Πρέβεζας να έχουν και χώρο για προπονήσεις, αλλά και να δίνουν τους αγώνες των πρωταθλημάτων που αγωνίζονται.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, η οποία από την πρόσφατη κακοκαιρία υπέστει μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων σε πολλά σημεία εντός του κλειστού γυμναστηρίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να απαγορέψει στα αθλητικά σωματεία να το χρησιμοποιούν, αφού διατρέχεται σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Έτσι τα σωματεία Φ.Γ.Σ Πρέβεζας (Βόλεϊ), Α.Ο Πρέβεζας (Βόλεϊ), Σ.Κ. Νικόπολη (μπάσκετ) και Α.Γ.Σ Κλεοπάτρα Πρέβεζας (Ρυθμική Γυμναστική), μένουν χωρίς ”σπίτι”.

Ο δήμος έστειλε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αποκατάστασης εφόσον αποφασιστούν θα κρατήσουν 2 ίσως και 3 μήνες με το κόστος να είναι χιλιάδες ευρώ.

Αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και αβέβαιο το μέλλον των αθλητικών σωματείων, τα οποία πλέον θα πρέπει να βρουν άλλη στέγη τόσο για προπονήσεις όσο και για τους αγώνες των πρωταθλημάτων στα οποία λαμβάνουν συμμετοχή.

Όπως κανείς καταλαβαίνει αυτό θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, κύριως οικονομικά στα σωματεία, τα οποία είναι αδύνατον να καλύψουν το υπέρογκο αυτό κόστος μετακινήσεων, έστω και σε γειτονικές πόλεις.

Η Πρέβεζας παρόλο που διαθέτει ακόμη 3 κλειστά γυμναστήρια, σχολικών μονάδων, ωστόσο κανένα δεν παρέχει ασφάλεια από τη μία, αλλά και τις προδιαγραφές για να γίνονται αγώνες πρωταθλημάτων.

Ο πρώτος σύλλογος που αναγκάζεται να αγωνιστεί εκτός ΔΑΚ, είναι ο Φιλαθλητικός, ο οποίος για το θέσμο των 16 του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ με αντίπαλο τις Ελπίδες Θεσσαλονίκης, αγώνας που θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στην γειτονική Άρτα, σε ένα άγνωστό γήπεδο για τις αθλήτριες του συλλόγου.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μία λύση άμεσα και θα σταματήσουν πλέον να σύλλογοι να έχουν ένα αβέβαιο ΑΥΡΙΟ…

Προηγούμενο Άρθρο

Ασπρόμαυρο «Playlist» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Επόμενο Άρθρο

Ο ΣΠΑΥ αγκάλιαζει πλέον όλη την Ελλάδα! Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...