Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:29

«Κλειδώνει» η απόφαση για τα δημοτικά: Εξετάζεται το κλείσιμό τους

Ό,τι είχε αφήσει ανοιχτό και τις προηγούμενες μέρες επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: πως το λουκέτο και στα δημοτικά σχολεία, δεν αποκλείεται. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς ζήτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το λουκέτο στα δημοτικά σχολεία, όπως έγινε γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια, θα τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων σήμερα (12.11.2020) και αναμένεται να γίνουν οι εισηγήσεις στην κυβέρνηση και κατόπιν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Εκτός από το αν θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα αποφασιστεί, αν στην περίπτωση που κλείσουν, θα είναι μέτρο που θα εφαρμοστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη (επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορονοϊού) ή σε όλη την Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δηλώσεις του τόσο στον Alpha όσο και στα Παραπολικά, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Όπως άλλωστε κάνει όλες αυτές τις μέρες. Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους.Αναφερόμενος στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας είπε στον Alpha ότι «είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα» και διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία». «Αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το κάνει (σ.σ. να κλείσει τα δημοτικά», είπε δε στα Παραπολιτικά.

Με τα σενάρια για παράταση του lockdown να «φουντώνουν», ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε επίσης ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ισχύουν (και που από σήμερα γίνονται αυστηρότερα με μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00) τότε δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παράταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά επανέλαβε επίσης ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 (σ.σ. χθες ήταν πάνω από 3.300) και γι’ αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τους δικαιούχους αλλά και το ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος. Δεν απέκλεισε να το πάρουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρώτο θετικό κρούσμα σε δασκάλα δημοτικού στο Κανάλι Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Προς παράταση του lockdown – Τα μέτρα που εξετάζονται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...