Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:34

Κεραμέως για σχολεία: Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα

Το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο τραπέζι και το σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (02.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 11 Μαρτίου προκειμένου περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ακόμη κι αν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν ανοίξουν μετά το Πάσχα, η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί. Στόχος του υπουργείου, είπε η Νίκη Κεραμέως, είναι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν, βέβαια, εξαρτάται άμεσα από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Το αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και μείωση της ύλης «θα καθοριστεί όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», τόνισε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις Πανελλαδικές. Ο μόνος λόγος να γίνουν οι εξετάσεις το φθινόπωρο θα ήταν αν οι ειδικοί απαγόρευαν τους συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. Για την ώρα, πάντως, «δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Προηγούμενο Άρθρο

Πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Παραμένουν κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 11 Απριλίου – Τι αλλάζει

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...