Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:54

Καταγγελία: Ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να γράψει φάρμακα σε παιδί που κάνει χρήση αντλίας ινσουλίνης

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη  στο ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας, όταν μία μητέρα 4 παιδιών, πήγε στον ελεγκτή γιατρό να της θεωρήσει την εξαμηνιαία γνωμάτευση  για την ανήλικη κόρη της, η οποία κάνει χρήση ινσουλίνης με αντλία.

Η μητέρα η οποία έχει όλες τις γνωματεύσεις από νοσοκομεία της χώρας και επιτροπές και την ανήλικη κόρη της να έχει αναπηρία 50% εφ’ όρου ζωής, βρέθηκε μπροστά στην άρνηση του ιατρού-ελεγκτή, ο οποίος της ζήτησε να του προσκομίσει τα βιβλιάρια ασθενείας.

Η μητέρα της ανήλικης προσκόμισε στον ελεγκτή εξαμηνιαίες γνωματεύσεις παροχών ΕΚΠΥ με ημερομηνίες έκδοσης 20/07/2020, από ιδιώτη παιδίατρο της Πρέβεζας.

Και πάλι ο ελεγκτής ήταν αρνητικός προς την μητέρα της ανήλικης, ο οποίος ζητούσε επίμονα να του δείξει τα βιβλιάρια υγείας.

Σύμφωνα με την μητέρα της ανήλικης κοπέλας, τα βιβλιάρια υγεία έχουν καταργηθεί με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Η ίδια ωστόσο προχώρησε σε καταγγελία στον ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας, με κοινοποιήσεις στον ιατρικό και οδοντιατρικό συλλόγους Πρέβεζας, την Ελληνική Εταιρία Διαβήτη, Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό διαβήτη και κοιλιοκάκη Πρέβεζας και το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Πρέβεζας «Η Ελπίδα».

Η ίδια μιλώντας στο onprevezanews.gr τόνισε: ‘’ Επίσης, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για την πολλοστή φορά την οποία ο ίδιος ο ελεγκτής ιατρός ζήτησε την  προσκόμιση των βιβλιαρίων υγείας και μάλιστα την εγγραφή σε αυτά από την παιδίατρο όλων των αναλωσίμων για την συνεχόμενη παροχή αναλωσίμων για την αντλία ινσουλίνης. Σε αυτό προέβει κατ΄επανάληψη τόσο για το τέκνο μου ……………, όσο και για το τέκνο μου ………….. (ανήλικα και τα δύο) και τα δύο νοσούντα  με ΣΔ1 και έχοντα αναπηρία 50% εφ΄όρου ζωής ως ινσουλινοεξαρτώμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Σας επισυνάπτω φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας των τέκνων μου των προηγούμενων μηνών, οπότε και κατ΄επανάληψη ο ίδιος ελεγκτής γιατρός με παρέπεμψε πίσω στην παιδίατρο για την χειρόγραφη εγγραφή τους στο βιβλιάριο υγείας και κατόπιν στην χειρόγραφη έγκρισή τους και υπογραφή από τον ίδιο (χωρίς να λαμβάνει υπόψη καμμιά φορά τις διαμαρτυρίες μου για την ΜΗ υποχρέωσή μου να συνεχίζω να προβαίνω στην προσκόμιση των χειρόγραφων γνωματεύσεων και των επιδείξεων των εντύπων βιβλιαρίων)’’.

Προηγούμενο Άρθρο

Στροφή στο Μέλλον: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δημοκρατική λειτουργία του ΔΗΜΟΥ

Επόμενο Άρθρο

Βασίλης Κώνστας: ”Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...