Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 10:20

Καθημερινότητα – ποιότητα της ζωής του πολίτη της Χριστίνας Κριτσιμά

Πρώτιστη φροντίδα και μέριμνα κάθε Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής του πολίτη και η όσο το δυνατόν καλυτέρευση της καθημερινότητάς του.

Σε κάθε δήμο, η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που θα πρέπει να στέκεται πάντα αρωγός στον πολίτη, σε αντίθεση με το απρόσωπο κεντρικό κράτος. Και τούτο γιατί μόνο αυτή μπορεί να αντιληφθεί τις θεμελιώδεις ανάγκες του και να προσπαθεί να τις επιλύσει, επειδή κύριο μέλημά της είναι η ενασχόληση  με την καθημερινότητα.

Βασικές προτεραιότητες αποτελούν:

-. Η ύδρευση,με την παροχή άριστης ποιότητας πόσιμου νερού, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και σπίτι.

-. Ηαποχέτευση, με την σύνδεση όλων των γειτονιών της πόλης και όλων των χωριών του Δήμου μας με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, μέχρι το πιο απομακρυσμένο σπίτι.

-. Το οδικό δίκτυο αστικό, με την εκπόνηση και εφαρμογή νέας συγκοινωνιακής μελέτης για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης της Πρέβεζας, με την μονοδρόμηση δρόμων, δημιουργία πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση όλων των κατηγοριών πολιτών με πρώτιστη προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ κλπ., εκσυγχρονισμό του Επαρχιακού δικτύου και μελετημένη αγροτική οδοποιία.

-. Σύνδεση της Πρέβεζας με τα μεγάλα οδικά δίκτυα (Ιονία και Εγνατία Οδό).

-. Ηαστική και υπεραστική συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση και ασφαλή μεταφορά των πολιτών.

-. Καθαριότητα και καλλωπισμός της πόλης και των χωριών μας. Πόλη δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά και οι συνοικίες και γειτονιές.

-. Ηλεκτροφωτισμός μέχρι το τελευταίο σπίτι στην πόλη και τα χωριά.

-. Χώροι πρασίνου, αναμόρφωση, ή και διαμόρφωση πλατειών σε κοινόχρηστους χώρους που παραμένουν αδιαμόρφωτοι μέχρι σήμερα. Ασφαλείς και πιστοποιημένες Παιδικές χαρές και χώροι υπαίθριας αναψυχής, όπως κιόσκια και παγκάκια σε πολλά υπέροχα μέρη όπως κοντά στις παραλίες μας και στις πλατείες μας και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής.

-. Αποτελεσματική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, με την διεκδίκηση πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την δημιουργία νέου και σύγχρονου Νοσοκομείου.

-. Ψηφιακή αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και άμεση εξυπηρέτηση στα αιτήματα των πολιτών, ακόμα και με τη δημιουργία αντιδημαρχίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

-. Η παροχή κοινωνικών υποδομών και με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών χώρων, η υποστήριξη τοπικών συλλόγων/οργανώσεων, αναβάθμιση τωνΚΑΠΗ και ενίσχυση οικονομικά αδύναμων και ευπαθών ατόμων και οικογενειών.

Η υλοποίηση των παραπάνω είναι μερικά από τα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που θέτουμε ως «Ανάπτυξη Τώρα», που μπορούν να υλοποιηθούν με πηγές χρηματοδότησης και χρηματοδοτικά εργαλεία ούτως ώστε να κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη πιο εύκολη και τον Δήμο περισσότερο λειτουργικό και αποτελεσματικό για τον Δημότη και τον Πολίτη.

Οραματιζόμαστε και θα κάνουμε πράξη μια νέα αυτοδιοίκηση, με λογοδοσία, με διαφάνεια των αποφάσεων, κοινωνική λογοδοσίακαι με μεγαλύτερη ευθύνη για την καθημερινότητα του πολίτη που μπορεί να είναι μέρος της απάντησης για περισσότερη και συμμετοχική δημοκρατία.

Όλα τα παραπάνω, για να γίνουν πράξη χρειάζεται, εκτός από μια ικανή και ισχυρή δημοτική αρχή, τη συμμετοχή των πολιτώνστη συλλογή των προβλημάτων που θα θέτουν προς επίλυση στη Δημοτική Αρχή και στη λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη των περιοχών τους.

Πάνω σε αυτές τις βασικές αξίες, καθώς και με τη συνεργασία των πολιτών θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Δήμο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καλέσματα των καιρών και να προσφέρει υπηρεσίες στους Δημότες του αντάξιες των προσδοκιών τους.

Χριστίνα Λ. Κριτσιμά

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πρέβεζας

Με την «Ανάπτυξη Τώρα»

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Παντελής Γιαννάκης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Δήμος της Καρδιάς μας!» και το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο

Επόμενο Άρθρο

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την ”Ανάπτυξη Τώρα” ο Νίκος Τζίμας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...