Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 3:19

”ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ” Αντρέα Μίτα στα 2,17μ. – ”Έσπασε ρεκόρ 44 ετών – Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και την 3η στον κόσμο

Ο Αντρέα Μίτα στους Πανελλήνιους αγώνες Λυκείων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελευθερούπολη Καβάλας, κατάφερε και ξεπέρασε το δικό του ατομικό ρεκόρ (2,15μ.) στην κατηγορία του (Κ18), ενώ ”έσπασε” ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στη Λιλ της Γαλλίας στις 23/06/1979 από τον Αναστάσιο Τζιώνη με 2,16, με τον αθλητή του Α.Γ.Σ ”ΕΥΖΗΝ” Πρέβεζας ” να περνάει τα 2,17μ.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη για φέτος στην Ευρώπη και η 3η στον κόσμο με τον Αντέα Μίτα να συγκαταλέγεται στην ελίτ του κόσμου και είναι μόλις 17 ετών.

Ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τα 2,17 μ., επίδοση που δεν επιβεβαιώνει μονάχα το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται τη διάκριση.

Στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,20 μ. για να σπάσει ένα ακόμη σημαντικό για εκείνον φράγμα, ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μανωλόπουλος με 2,04 μ., αθλητής που στη διάρκεια της σεζόν θα διεκδικήσει το όριο (2,10) για το Ευρωπαϊκό Κ20. Η τριάδα στο ύψος έκλεισε με τον Κύπριο Γιώργο Γιάζο ( 2,00 μ.).

Προηγούμενο Άρθρο

Εθνικές εκλογές: Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου (video)

Επόμενο Άρθρο

Εθνικές εκλογές: Σε ΔΥΠΑ και στο Πολυδύναμο κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Παύλος Φραγκούλης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...