Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:27

Η Τιμητική Διάκριση στον περιφερειάρχη που θέλει πάνελ σε κάθε στάβλο και αρδευτικό (video)

Αυτό που κάνει τον Αλέξανδρο Καχριμάνη να ξεχωρίζει, είναι μια φλόγα για τους ανθρώπους της υπαίθρου και μια πίστη για τις μεγάλες δυνατότητες των αυθεντικών αγωνιστών της αγροτικής παραγωγής.

Άλλωστε, για να είναι κάποιος μια 10ετία δήµαρχος Μετσόβου, δύο τετραετίες νοµάρχης στα Ιωαννίων και πάνω από 10 χρόνια περιφερειάρχης Ηπείρου, δηλαδή να έχει περάσει τη µισή του ζωή σε κορυφαίες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, δείχνει από μόνο του το πάθος του ανθρώπου για τον τόπο του.

∆ιπλωµατούχος µηχανολόγος-ηλεκτρολόγος µηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, µε τεχνικό γραφείο στα Γιάννενα από το 1982, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης, διακρίθηκε για την ενασχόλησή του µε τα θέµατα των Βλάχων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, για να αφιερωθεί στη συνέχεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η όλο και πιο συστηματική και σε βάθος ενασχόλησή του µε τα θέµατα της πρωτογενούς παραγωγής, αποτέλεσαν τον πυρήνα της πολιτικής του δράσης και τη «συνταγή» με την οποία κέρδιζε την αναγνώριση της κοινωνίας.

Το ρεαλιστικό και σύγχρονο όραμά του για την ελληνική κτηνοτροφία, όπως το έχει καταθέσει και στη Βουλή, θέλει επάρκεια φυσικών λειμώνων, ελαφρές και ευέλικτες σταβλικές εγκαταστάσεις, αυτονομία ρεύματος με φωτοβολταϊκό σε κάθε μονάδα και κατάλληλη αξιοποίηση των υδατικών αποθεμάτων.

Τα τελευταία χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στη προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, με μεγαλοπρεπή περίπτερα σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων που φέρουν την σφραγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο ακούραστος περιφερειάρχης βάζει τα δυνατά του ώστε να βγουν στην επιφάνεια και να  βρουν το δρόμο για τις αγορές, δεκάδες πρωτοβουλίες από συντοπίτες του αγρότες και κτηνοτρόφους που υπογράφουν και δίνουν ταυτότητα στον κόπο τους.

Την ίδια ώρα νοιάζεται πραγματικά και με έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Για όλους αυτούς του λόγους, η συντακτική ομάδα της Agrenda απονέμει στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη την τιμητική διάκριση του θεσμού Αγρότης της Χρονιάς για το 2022.

Πηγή: agronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Μπήκαν τα πολύχρωμα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πρέβεζας (video)

Επόμενο Άρθρο

Μπράβο μάγκες – Μεγάλο διπλό της Νικόπολης στην Κέρκυρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...