Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 4:55

Η ΝΟΔΕ Πρέβεζας στηρίζει την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα

Δυστυχώς την αδικαιολόγητη απόφαση που έλαβαν το Σεπτέμβριου του προηγούμενου έτους οι καθηγητές του τμήματος Χρηματοικονομικής και Λογιστικής Πρέβεζας, ακολούθησε η απαράδεκτη και επίσης αδικαιολόγητη γνωμοδοτική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος Χρηματοικονομικής και Λογιστικής από τη Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Η θέση της ΔΕΕΠ είναι σαφής και ρητή για την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα αλλά και την ενίσχυση αυτού με την μεταφορά του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα. ​

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και αναβάθμισης των ΑΕΙ έχουν ζητηθεί από το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι προτάσεις των Ιδρυμάτων που θα αφορούν ζητήματα όπως συγχωνέψεις μεταφορές τμημάτων κλπ. Συνεπώς η απόφαση έχει  μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ΚΑΜΙΑ μεταφορά τμήματος.

Περαιτέρω, οι κτιριακές υποδομές στην περιοχή «Ψαθάκι» είναι κατάλληλες, ισάξιες ενός πανεπιστημιακού τμήματος, σύγχρονες και χωρίς ελλείψεις.

Αντίθετα η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στέγασης κάποιων τμημάτων οπότε η προσθήκη και νέου τμήματος σίγουρα θα εντείνει το πρόβλημα και θα δυσχεράνει την λειτουργία του.

Επίσης η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) θεσπίστηκε με το Ν. 4777/2021 ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το Φεβρουάριο του 2021 .

Συνεπώς οι φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν στο τμήμα το  ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ήταν οι πρώτοι που εισήχθησαν με την ΕΒΕ.

Ωστόσο η βιωσιμότητα του τμήματος δεν κρίνεται από το αριθμό τον φοιτητών που εισήχθησαν μια μόνο χρονιά. Άρα που επηρέασε η ΕΒΕ τη βιωσιμότητα.

Εντύπωση λοιπόν προκαλεί το γεγονός γιατί οι καθηγητές έσπευσαν να αποφασίσουν για την μεταφορά και με ποια στοιχεία περί βιωσιμότητας του τμήματος.

Απορούμε σε ποια βάση και ποια στοιχεία έλαβε υπόψη  η σύγκλητος και συντάχθηκε με την απόφαση των καθηγητών.

Εμείς δεν βρίσκουμε κανένα λόγο που να συνάδει στην μεταφορά του τμήματος και θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της απόφασης της Συγκλήτου στηρίζοντας τις όποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες όλων των φορέων καθώς και την προγραμματισμένη συνάντηση  της Υπουργού Παιδείας Κα Νίκης Κεραμέως με τον Βουλευτή της ΝΔ Κο Στέργιο Γιαννάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Ευστράτιο Ιωάννου και τον Δήμαρχο  Πρέβεζας Κο Νικόλαο Γεωργάκο.

Είμαστε δε απολύτως πεπεισμένοι ότι το Τμήμα Χρηματοικονομικής και Λογιστικής είναι βιώσιμο και  μπορεί να παραμείνει βιώσιμο στην πόλη μας.

Για την Δ.Ε.Ε.Π.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Σολδάτος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Στράτου Ιωάννου, Στέργιου Γιαννάκη και Νίκου Γεωργάκου με την Διοίκηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Επόμενο Άρθρο

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για άμεσα μέτρα στήριξης και κάλεσμα στην κινητοποίηση 26 Φλεβάρη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...