Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:22

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για άμεσα μέτρα στήριξης και κάλεσμα στην κινητοποίηση 26 Φλεβάρη

Οι εκρηκτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, σε πρώτες ύλες, εμπορεύματα, καύσιμα, κ.α. σε συνδυασμό με την αναδουλειά που βιώνουν ολοένα και περισσότεροι έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι ως συνέπεια της πανδημίας συνθλίβουν το εισόδημα, απειλείται ο βιοπορισμός μας.

Την ιδία ώρα το τέλος επιτηδεύματος είναι εδώ, όπως και πριν την πανδημία, η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, οι φορολογικοί συντελεστές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης είναι επίσης εδώ και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Τα χρέη συσσωρεύονται, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις περιμένουν στην γωνία.

Οι έμποροι και οι μικροί επαγγελματίες έχουμε ανάγκη μέτρα μονίμου χαρακτήρα στήριξης του εισοδήματος μας προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Η κυβέρνηση επικαλείται τις αντοχές της οικονομίας μόνο όταν είναι να απορρίψει τα δίκαια αιτήματα μας, την ίδια ώρα που ικανοποιεί κάθε απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κάνεις δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η συλλογική δράση, πλαισιώνοντας τον Εμπορικό Σύλλογο να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και το λουκέτο. Τώρα να δυναμώσει ο κοινός συντονισμός με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους συναδέλφους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου  για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος αλλά και ενάντια στην ακρίβεια, το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 στις 12:00 πμ στο Φόρο.

Ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους διεκδικούμε:

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας
  • Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα μας
  • Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και αφορολόγητη για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 12.000€
  • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς!
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους α/α και τα λαϊκά στρώματα.
  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
  • Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων χωρίς όρους σε προγράμματα στήριξης.
  • Κατάρτιση προγράμματος «Εξοικονομώ» για το λιανεμπόριο με επιδότηση στο 100% για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω από 000€.Κλιμακωτή επιδότηση για μεγαλύτερα εισοδήματα.
  • Αναδρομική επιστροφή των δημοτικών τελών για όλους τους επαγγελματίες για το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων εξόφλησης για τουλάχιστον 6 μήνες. Διαγραφή των τόκων και των προστίμων και 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Υγεία:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΝΟΔΕ Πρέβεζας στηρίζει την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο: 27 Φεβ. – 5 Μαρτ. 2022

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...