Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 13:06

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας  προβάλλει την ταινία ”Tα οχτώ βουνά” (LeOttoMontagne)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλλει την Τεταρτη 19 Απριλίου(21:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με εισιτήριο 4 ευρώ για φοιτητές, 6 ευρώ γενική είσοδο, και δωρεάν είσοδο για μαθητές και ανέργους., το αριστούργημα τωνΦελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και ΣάρλοτΒαντερμίς(FelixvanGroeningen&CharlottVandermeesch) Τα Οχτώ Βουνά (LeOttoMontagne).

Ησυμπαραγωγή Ιταλίας και Βελγίου έκανεπρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμματου Φεστιβάλ Καννών, όπου κέρδισε το βραβείο της κριτικής Επιτροπής.Στη συνέχεια προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, ΚάρλοβιΒάρι, Ζυρίχης, Μπουσάν, Μονάχου, Γλασκώβης, στο AFI FestWorld Cinema και πρόσφατα στο Φεστιβάλ Sundance. Κέρδισε το Βραβείοκαλύτερης φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Βαγιαδολίδ στην Ισπανία, το ΒραβείοΚαλύτερου Μοντάζ στο Φεστιβάλ του Δουβλίνου, ενώ στην Ελλάδα προβλήθηκε στο63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσία της ΣάρλοτΒαντερμίς. Ηταινία είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2022 στην Ιταλία και στο Βέλγιο,ενώ θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 28 Απριλίου από την περίφημη JanusFilms.

Το βιβλίο του Πάολο Κονιέττι στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στη χώραμας από τις εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για την ταινίαTα οχτώ βουνά (LeOttoMontagne)

Με φόντο τα επιβλητικά βουνά της Βόρειας Ιταλίας, ένα αιώνιο σύμβολο υπεροχής της φύσης απέναντι στο εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης, οι σκηνοθέτες συνθέτουν ένα συγκινητικό κινηματογραφικό ύμνο στη φιλία που δεν γνωρίζει

αποστάσεις και εμπόδια, και μαζί μια ωδή στα, συχνά ουτοπικά, όνειρα της

νεότητας που καθοδηγούν τις ανθρώπινες ζωές μέχρι την ευόδωση ή την πικρή

διάψευσή τους.Οι σπουδαιότεροι νέοι Ιταλοί ηθοποιοί, Λούκα Μαρινέλι και Αλεσάντρο Μπόργκιδίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας ως δύο φίλοι που μεγαλώνουν μαζί, ενώ στο εξαιρετικόsoundtrack συναντάμε το άλμπουμ Alabursy (2015) του Σουηδού Ντάνιελ Νόργκρεν.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook:  @kileprevezas

Blogspot: kileprevezas.blogspot.com

Email: kileprevezas@gmail.com

Προηγούμενο Άρθρο

Τιμήθηκε η μάχη της Μπογόρτσας στον Άσσο Πρέβεζας (video-pics-live)

Επόμενο Άρθρο

Μετροπόλιταν Όπερα: Ο Ιππότης με το Ρόδο του Ρίχαρντ Στράους το Σάββατο 22 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...