Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 0:38

Η ”Θυσία” για την Πρέβεζα συνεχίζει το μαγικό της ταξίδι – Η ταινία των Μπάμπη Τσόκα – Απόστολου Τάσση (βίντεο)

Επέστρεψε στην Πρέβεζα ο Πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας μαζί με τους συνεργάτες του από την Σουηδία για την συνέχιση των γυρισμάτων της νέας ταινίας με τίτλο ”Θυσία”, μία αληθινή ιστορία σε σενάριο Απόστολου Τάσση.Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ”ΟΑΣΗ” πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, προκειμένου να δει μερικές από τις σκηνές της ταινίας που γυρίστηκαν στην Πρέβεζα με πλήθος συντελεστών που συμμετέχουν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα που όμοιό του δεν υπάρχει. Η ταινία βασισμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα  ”Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” του Απόστολου Τάσση, είναι αφήγημα του Μπάμπη Τσοκα και αφορά πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πρέβεζα αρχές του 20ου αιώνα.

Ο συγγραφέας και σεναριογράφος της ταινίας Απόστολος Τάσσης δυστυχώς λόγω προβλήματος υγείας δεν βρίσκονταν στην εκδήλωση, τον οποίο εκπροσώπησε η σύζυγός του Γιολάντα Μπουντούρη.Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την ταινία σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνδρομή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, όπου καθηγητές έχουν επιμεληθεί την μουσική της ταινίας.Μάλιστα ο Μπάμπης Τσόκας αναφερόμενος στο Μουσικό Σχολείο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία τους, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εκεί.

”Δεν είχαμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση από κανέναν και δεν είναι σκοπός μας τα χρήματα. Όλα έγιναν με την αγάπη του κόσμου που θέλησε να γίνει μέρος της ιστορίας, μέρος της ταινίας μας ”Θυσία”. Ο κάθε ένας που συμμετείχε μέχρι στιγμής, ντύνονταν μόνος του, έφερνε αντικείμενα και έτσι έχουμε φτάσει σήμερα σε αυτό το σημείο” είπε στην έναρξη της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης προς το κοινό που γέμισε την αίθουσα, περιμένοντας με ανυπομονησία να δει ένα μέρος από την ταινία. Την Κυριακή το πρωΐ θα ξεκινήσει το τρίτο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, πλάνα που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Πρέβεζας, με τους υπεύθυνους να κάνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν να δώσουν το παρών.

“Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον περασμένη Οκτώβρη στην Πρέβεζα και είναι πάρα πολύ δύσκολα και αυτό διότι είναι ο χρόνος, ο χώρος που έπρεπε να διαμορφωθεί όπως ήταν το 1912, το 1917, το 1928 που έρχεται ο Καρυωτάκης, το 1940 και όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο” είπε ο Μπάμπης Τσόκας.

Επόμενος σταθμός για τα γυρίσματα της ταινίας θα είναι η Καλαμάτα, εκεί όπου ο Πρεβεζάνος σκηνοθέτης έχει άριστες σχέσεις με όλους τους θεατρικούς συλλόγους, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν με όλη τους την καρδιά να συμμετέχουν και εκείνοι στην ”Θυσία”.

Η ταινία σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα αναμένεται να βγει στην μεγάλη οθόνη τέλος του 2022 με αρχές του 2023, αφού απαιτούνται ακόμη πολλές σκηνές, και σίγουρα η επεξεργασία που θα κρατήσει 5 μήνες τουλάχιστον.Εν αναμονή της ”Θυσίας στην Πρέβεζα, όπου θα γίνει η Πρώτη Παγκόσμια Πρεμιέρα.

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου υπήρχε χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν το βιβλίο του συγγραφέα Απόστολου Τάσση ”Το ρολόι μέσα στο σύννεφο”, με την εξαιρετική δουλειά και επαγγελματισμό του Βιβλιοπωλείου ΚΥΚΛΟΣ στην Πρέβεζα.

Τέλος στην είσοδο υπήρχε και η μακέτα που απεικόνιζε το Σαιτάν Παζάρ αρχές του 1900, μία δημιουργία της Αντιγόνης Γερογιάννη, την οποία χαρακτήρισε ο Μπάμπης Τσόκας, ως την ”ψυχή” της Θυσίας.

Δείτε πλάνα από την παρουσίαση και τις ομιλίες των πρωταγωνιστών:

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του onprevezanews.gr ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

”Έφυγε” από την ζωή ο Ελευθέριος Αντύπας – Συγκινούν τα μηνύματα των παιδιών του

Επόμενο Άρθρο

Άτυχος ο ΠΑΣ Πρέβεζα γνώρισε την ήττα στα τελευταία λεπτά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...