Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 7:16

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και στην εκπομπή Group Therapy

Καλεσμένη στην εκπομπή Group Therapy του Γιάννη Μπαρκούζου και στο Ράδιο Πρέβεζα 93, ήταν η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ελληνίδα Ευρωβουλευτής μίλησε για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα και τα χρήματα που θα πάρει η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό ταμείο βοηθείας λόγω της πανδημίας, αλλά και της οικονομικής κρίσης που είχε προηγηθεί, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αν και δεν είχε πολλά θύματα και κρούσματα, ωστόσο το ποσό που θα πάρει είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με άλλες χώρες που επλήγησαν πάρα πολύ,

‘’Η χώρα μας θα πάρει 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως επιχορήγηση και άλλα 9,5 δισεκατομμύρια ως δανεισμό σε ένα βάθος χρόνου 3ετίας, αρχής γενομένης από 01/01/2021, παρόλα αυτά ίσως και μέσα στο 2020 η Ελλάδα προχωρήσει στην προεκταμίευση’’ δήλωσε η κα Βόζεμπεργκ.

Στην συνέχεια η Ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στον σεισμό της 21ης Μαρτίου με τον εγκέλαδο να χτυπά την περιοχή του Καναλακίου.

‘’Στο άκουσμα αυτής της θλιβερής είδησης και πριν κλείσει το Ευρωκοινοβούλιο λόγω κορονοϊού, κατέθεσα ερώτηση προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρώπης, για περιοχής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση. Όμως ο κορονοϊός δεν μας έδωσε την δυνατότητα να λάβουμε κάποια απάντηση. Πιστεύω ότι σύντομα ωστόσο θα λάβουμε την απάντηση’’ είπε η κα Βόζεμπεργκ.

Η βράβευση της παραλίας του Μονολιθίου, ως η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί από την ελληνίδα Ευρωβουλευτή.

‘’ Είναι ευκαιρία να γίνουν έργα στην παραλιακή ζώνη του Μονολιθίου. Υπάρχει η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, υπάρχουν όμως και οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών. Πρέπει να γίνουν έργα, προκειμένου να μπορούν να τα χαρούν όλοι όσοι επισκεφτούν την Πρέβεζα και το Μονολίθι΄΄ τόνισε.

Για τον τουρισμό η κα Βόζεμπεργκ είπε ότι η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για διακοπές.

‘’Ελπίζουμε ότι φέτος παρόλα τα προβλήματα να μην υπάρχουν σοβαρά θέματα, ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι το καλοκαίρι του 2021, η χώρα μας θα ανακάμψει και θα βρεθεί στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019, τότε που στην Ελλάδα ήρθαν περισσότεροι από 35 εκατομμύρια τουρίστες’’.

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν για το θέμα της Αγ. Σοφιάς, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε: ‘’ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο κ. Ερντογάν και πως εκβιάζει πολλές φορές καταστάσεις είτε με με τους πρόσφυγες είτε με άλλα ζητήματα. Ωστόσο η Ευρώπη ετοιμάζει να ασκήσει σκληρή κριτική σε αυτές τις προκλήσεις, κάτι που πιστέψτε με δεν τις θέλει ούτε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος’’.

Η κα Βόζεμπεργκ την συνέντευξή της στο Ράδιο Πρέβεζα αναφέρθηκε και στην ‘’κόντρα’’΄με τον βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

‘’ Είχε υπάρξει μία τοποθέτηση για την κα Αχτσιόγλου και εγώ πήρα το μέρος της, γράφοντας ότι είναι μία νέα και πολύ όμορφη κοπέλα και είναι λογικό να δεχθεί και κάποια σχόλια. Ο κ. Μπάρκας όμως μου απάντησε ότι τα σχόλια προς την κα Αχτσιόγλου ήταν σεξιστικά και εμένα με χαρακτήρισε ως ανόητη. Η αγένεια δεν είναι του χαρακτήρα μου και επιστρέφω τον χαρακτηρισμό στον κ. Μπάρκα’’.

Κλείνονταν την παρουσίασή της στην εκπομπή του Γιάννη Μπαρκούζου η ελληνίδα Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε ότι θέλει το καλοκαίρι να βρει χρόνο, προκειμένου να επισκεφτεί την Πρέβεζα και να θαυμάσει για ακόμη μία φορά τις ομορφιές του τόπου μας.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

Προηγούμενο Άρθρο

Παραμένει στην Γ’ εθνική ο ΠΑΣ Πρέβεζα μετά από πρόταση του Θωμά Κάρτσακλα

Επόμενο Άρθρο

Σ.Κ. Νικόπολη: Ανασκόπηση αγωνιστικής περιόδου 2019-2020

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...