Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 12:28

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Πρέβεζα (φωτογραφίες-βίντεο)

Στην Πρέβεζα βρέθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής ”Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Χρυσόστομο και φορείς του νομού προκειμένου να παρουσιαστούν οι προτάσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, στο Ν. Πρέβεζας.

Η κα Αγγελοπούλου έφτασε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι της Τρίτη στο αεροδρόμιο του Ακτίου, όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο που την μετέφερε και στην συνέχεια με αυτοκινητοπομπή έφτασε στο ξενοδοχείο Dioni, στο οποίο παρέμεινε λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη της συνάντηση με τους φορείς.

Από νωρίς το πρωΐ στο ξενοδοχείο βρίσκονταν άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας (Αστυνομικό Τμήμα, Ασφάλεια, Τροχαία, Δίας), όπου απέκλεισαν περιμετρικά τον χώρο, ενώ σκύλο της αστυνομίας από τα Ιωάννινα. Έλεγξε εσωτερικά και εξωτερικά τον χώρο του ξενοδοχείου.

Στις 12.15 η πρόεδρος της Επιτροπής με τα πόδια και συνοδεία πάντα της προσωπικής της φρουράς περπάτησε στα σοκάκια της Πρέβεζας και κατευθύνθηκε παραλιακά μέχρι το Δημαρχείο της πόλης εκεί όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, συνεργάτες και φορείς.

Από το ξενοδοχείο στο Δημαρχείο

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τους αντιδημάρχους στην κα Αγγελοπούλου και στην συνέχεια την συνόδευσε στο Δημαρχείο, όπου στο γραφείο του Δημάρχου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ είχαν και ία σύντομη συνομιλία, παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Χρυσοστόμου.

Υποδοχή στο Δημαρχείο Πρέβεζας

Στην συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, κατευθύνθηκε στην Αίθουσα της Θεοφανείου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους φορείς του νομού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κατά την είσοδο στην Θεοφάνειο, όλοι θερμομετρήθηκαν, ενώ έδωσαν και τα προσωπικά τους στοιχεία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Η κα Αγγελοπούλου αφού άκουσε όλους όσους πήραν τον λόγο μίλησε για το Ν. Πρέβεζας με θερμά λόγια, δείχνοντας να γνωρίζει την ιστορία τους τόπου μας.

‘’Οι προτάσεις του Ν. Πρέβεζας εντάχθηκαν στο επίσημο Πανεθνικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών’’ είπε η κα Αγγελοπούλου.

Όλες οι προτάσεις έγιναν τόσο από τον Δήμο Πρέβεζας, όσο από συλλόγους και φορείς του νομού μας, κατόπιν διαβούλευσης.

Γ. Αγγελοπούλου: ”Ο νομός Πρέβεζας έχει μεγάλη ιστορία…”

Μετά το τέλος της σύσκεψης η κα Αγγελοπούλου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πέρασε από το Σαϊτάν Παζάρ, ακολούθησε μικρή στάση στο άγαλμα του Κώστα Καρυωτάκη, για να ακολουθήσει η πορεία της μέσω των στενών στην παραλία και από εκεί στην πλατεία Ανδρούτσου.

Στάση για τσίπουρο στο Σαϊτάν Παζάρ

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης σταμάτησε την Γιάννα Αγγελοπούλου και την συνοδεία της στο Σαϊτάν Παζάρ, προκειμένου να την κεράσει ένα τσίπουρο, με την πρόεδρο της Επιτροπής να μην αρνηθεί.

Στο σημείο ήταν και ο γνωστός χοροδιδάσκαλος Γιάννης Θάνης, από τον οποίο η κα Αγγελοπούλου ζήτησε το τηλέφωνό του, προκειμένου να τον καλέσει στην Αθήνα.

Ενδιαφέρον για την Ποτοποϊία Ρούμπου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κα Αγγελοπούλου για την Ποτοποϊία Ρούμπου στην Πρέβεζα, με μία ιστορία 69 ετών. Εκεί την υποδέχθηκε η ιδιοκτήτρια της Ποτοποϊίας, όπου της έκανε μια μικρή αναφορά για την ιστορία της επιχείρησης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Είμαι πολύ χαρούμενη και μετά την παραδοσιακή φιλοξενία όχι μόνο του δημάρχου αλλά και των φορέων και των πολιτών της Πρέβεζας. Μια περιοχή και μια πόλη που έχει ένα σφυγμό και ανθρώπους που κρατάνε το παρελθόν τους με τιμή και υπερηφάνεια. Αυτό δήμαρχε θα πρέπει να το συνεχίσεις, γιατί η δημοτική αρχή έχει να κάνει με αυτό. Να παραμείνει μια πόλη φιλόξενη με το παρελθόν της, μια πόλη όμως που με τη σωστή αγωνία για το μέλλον προετοιμάζεται. Οι προτάσεις που κάνατε είναι ουσιαστικά να διασώσετε όλον αυτόν τον πολιτισμό για τις επόμενες γενιές και ουσιαστικά να εξελίξετε την περιοχή για την παραγωγή και την ευημερία. Έχετε εξαιρετικές ιδέες και εμείς είμαστε στη διάθεσή σας. Είναι τιμή για εμάς να βλέπουμε το πώς η Ελλάδα εμφανίζεται με χίλιες διαφορετικές εικόνες”.

”Είμαι πολύ χαρούμενη από την παραδοσιακή φιλοξενία…”

Στην πλατεία Ανδρούτσου η κα Αγγελοπούλου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε εκλεγεί βουλευτής στο Ν. Πρέβεζας.

Μπροστά από το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου η κα Αγγελοπούλου έδειξε φανερά συγκινημένη, ενώ στην συνέχεια την περίμενε μία έκπληξη στο κιόσκι της πλατείας εκείς ότι το κατάστημα “Alati sea Food & More” και ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κατσάνος είχε επιμεληθεί ένα μπουφέ με Πρεβεζάνικους θαλασσινούς μεζέδες, γαρίδες Αμβρακικού, αυγοτάραχο κ.α.

Η Πρόεδρος της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 δέχτηκε τα δώρα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Alati και τον ευχαρίστησε για το μπουφέ.

Η επίσκεψη της  κα.Αγγελοπούλου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στον ιστορικό τόπο του Ζαλόγγου και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου, μένοντας ενθουσιασμένη από την φιλοξενία.

Φωτορεπορτάζ onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ψώνισε παραδοσιακά προϊόντα από το κατάστημα Ωδή στην Πρέβεζα – Δείτε τι

Επόμενο Άρθρο

Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος Μάκης – Τον έψαχνε η αδελφή του 3 μέρες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...