Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:24

Ηπειρώτες Αστυνομικοί: Τεράστια επιτυχία της έκθεσης φωτογραφίας (pics)

Με απρόσμενη και ανεπανάληπτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας «Ήπειρος & Αστυνομία» που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας, το διάστημα 14 έως 16 Δεκεμβρίου, με εκθέματα από την προσωπική συλλογή του Ηπειρώτη φωτογράφου Αιμίλιου Νέου, στο φουαγιέ του Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας (πρώην Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ)

Οι επισκέπτες, κατά την διάρκεια της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηπείρου μας, μέρη ορόσημα και τοπία, αλλά και χαρακτηριστικές στιγμές της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένου Κοινωνικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τους τέσσερις νομούς της πανέμορφης Περιφέρειάς μας !

Παράλληλα είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζοντας και παρατηρώντας την πορεία της Ελληνικής Αστυνομίας από ιδρύσεως, μέχρι την σημερινή μορφή της, μέσα από τις επίσημες στολές, την υλικοτεχνική υποδομή και ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου όπου είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρεθεί κηρύσσοντας την έναρξή της, ο 3ος τη τάξει Ανώτατος Πολιτειακός Παράγων της Χώρας μας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ιωαννίνων κος Κωνσταντίνος ΤΑΣΟΥΛΑΣ, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Πρόεδρος Γεώργιος ΛΑΚΚΑΣ και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος αφού ξεναγήθηκε διαδοχικά στην Έκθεση από τον φωτογράφο κο Νέο και στο Μουσείο της ΕΛ.ΑΣ από τον υπεύθυνο, Αστυνόμο Β´κο Φώτιο Γιαννακόπουλο, απηύθυνε προς τους παρευρισκόμενους έναν πολύ ζεστό χαιρετισμό με την απίστευτη ρητορική που τον χαρακτηρίζει, εκθειάζοντας τον Σύλλογό μας, τις δράσεις του και την πανέμορφή μας Ήπειρο.

Του απονεμήθηκε το έμβλημα του Συλλόγου μας και ο τίτλος του επίτιμου μέλους μας τιμητικά, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ως το ανώτατο υψηλόβαθμο Μέλος μας !

Στα εγκαίνια μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρ.Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. κος Λευτέρης Οικονόμου, φανατικός Ηπειρώτης, όπου απηύθυνε χαιρετισμό με συγκίνηση ως ένα από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου μας, συνοδευόμενος από τον Υπασπιστή του, Αστυνόμο κο Ευάγγελο Κουτρομιχάλη, ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, πρώην Αρχηγός κος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κος Κωνσταντίνος Σκούμας, η κα Όλγα Γεροβασίλη Βουλευτής Άρτας – Πρώην Υπουργός, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας Βουλευτής Νότιου Τομέα – Πρώην Υπουργός, ο κος Βασίλειος Γιόγιακας Βουλευτής Θεσπρωτίας, η κα Μαρία Κεφάλα Βουλευτής Ιωαννίνων, από την Περιφέρεια Αττικής ο Αντι/ρχης Ανάπτυξης Βλάχος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασιλειος Θωδας, ο Αντιδήμαρχος και Αναπλ. Δήμαρχος Ζωγράφου Μετικαριδης Θόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας και ο Εκπρόσωπος τύπου ΝΔ υποψήφιος Βουλευτής κος Τάσος Γαϊτάνης.

Κατά την διάρκεια της 3μερης έκθεσης μας επισκέφτηκαν οι κ. Στύλιος, Υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Άρτας, ο Βουλευτής Κέρκυρας Γκίκας Στέφανος και η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΝΔ, υποψήφια Βουλευτής κα Ιωάννα Γκελεστάθη.

Επίσης από την φυσική ηγεσία μας, παρευρέθηκαν οι: Ο Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ – Αντιστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, Ο Επιτελάρχης ΕΛ.ΑΣ – Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος – Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, Ο Προϊστάμενος Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού – Υποστράτηγος κος Χρήστος Κονδύλης, Ο Γενικός Δ/ντης Προστασίας Επισήμων & Ευπαθών στόχων, Υποστράτηγοα κος Νικόλαος Σπανουδάκης, Ο Δ/ντης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων, ταξίαρχος κος Φώτιος Ντουίτσης, Ο Δ/ντης Τροχαίας ΑΕΑ, ταξίαρχος

Κος Βασίλειος Κωστούλας, Ο Δ/ντης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης ΑΕΑ κος Δημήτριος Μπακόλας.

Επίσης, οι Διευθυντές της Ελληνικής Αστυνομίας: Παπαφιλίππου Χρήστος-Δ/της Τροχαίας Αθηνών, Οπριανος Αθανάσιος – Δ/ντης Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Οι Α/Δ κκ Πλατιάς και Χρήστου, από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Ο Α/Δ κος Μαρές, από την Δ/νση Εσωτερικών Λειτουργιών ΑΕΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο πρ.Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου μας, πρώην Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ, κος Κων/νος Τσουβάλας, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας Αντιστράτηγος ε.α. Κος Γεώργιος Ψωμάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Α/Ά κος Ανδρέας Βέλιος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ Μαυραγάνης Χρήστος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ Φέτκος Σταύρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Νάκος Βασίλειος, η Διευθύντρια ΚΕΜΕΑ Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντία Κορώνη, ο Αν/της Διευθυντής ΚΕΜΕΑ, φανατικός Ηπειρώτης, κος Νίκος Γερασιμίδης, όπου του απονεμήθηκε εξίσου τιμητική πλακέτα του Συλλόγου μας για την προσφορά του, εκπρόσωποι των εργαζομένων αστυνομικών, ο Πρόεδρος των Μετσοβιτών Αττικής, κος Μπισσας Απόστολος.

Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπηρεσίας Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας και το προσωπικό της για την άψογη συνεργασία μας, η συμβολή των οποίων ήταν συνεχής και καθοριστική !

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, επισκέπτες και συμπατριώτες μας που επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας καθ’ όλη τη διάρκειά της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις επόμενες δράσεις μας.

«Ο Ηπειρώτης όπου κι αν βρεθεί, έχει πάντα στην Καρδιά την ιδιαίτερη Πατρίδα, την Ήπειρο».

Προηγούμενο Άρθρο

Την παιδική ταινία “Τα Φιλαράκια του Αη Βασίλη” θα προβάλλει δωρεάν για τους μικρούς του φίλους ο Δήμος Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων Χριστουγεννιάτικου Χωριού Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...