Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:02

Ημέρα θλίψης η αυριανή για την εκκλησία μας

Ημέρα προσευχής και συνάμα διαμαρτυρίας για την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί θα είναι η αυριανή 24η Ιουλίου για την εκκλησία μας. Την ίδια ημέρα που ο Χριστιανικός Ναός της Κωσταντινούπολης θα γίνει τόπος προσευχής για τους μουσουλμάνους στους Ναούς της χώρας μας θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες, ενώ θα ψαλεί παράκληση προς την Παναγία και θα ακουστεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Στην Πρέβεζα η παράκληση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας αποτυπώνει τη μεγάλη θλίψη του για την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας αλλά και τις “χλιαρές” αντιδράσεις των άλλων χριστιανικών κρατών και κυρίως της Ορθόδοξης Ρωσίας.

“Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας” τονίζει ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας ότι η Αγία Σοφία αποτελεί σημείο αναφοράς για περισσότερα από χίλια χρόνια για την Ελλάδα αφού εκεί φιλοξενήθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της θρησκευτικής και όχι μόνο ιστορίας του Βυζαντίου.

“Εμείς θα εκφράσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο τη θλίψη μας αφού η εκκλησία έχει περιορισμένα μέσα διαμαρτυρίας” καταλήγει ο Μητροπολίτης Πρέβεζας κ.Χρυσόστομος εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα κριθεί για την απόφασή του αυτή.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Παράταση για την online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet

Επόμενο Άρθρο

Το νέο Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...