Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:42

Επιστολή διαμαρτυρίας: ”Απαγόρευση του κυνηγίου λόγω ολικού lockdown”

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ
Αμβρακίας 2-Τ.Κ. 48100 ΠΡΕΒΕΖΑ
Τηλ. & Fax : 2682028655

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά περί απαγόρευσης του κυνηγίου σε όλη την Επικράτεια ,τόσο το Δ.Σ του Συλλόγου μας όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειάς μας,με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας ,αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα για αυτή την απόφαση.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/89,άρθρο 251,παρ.1), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτεια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία εκείνη της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους ,τηρουμένων όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών (μάσκες, sms,επιβαίνοντες σε Ι.Χ αυτοκίνητο),πιστοποιώντας δε την ταυτοπροσωπία και την δραστηριότητα με την επίδειξη της ατομικής άδειας θήρας την οποία υποχρεούται ο κάθε κυνηγός να φέρει μαζί του.
Ανατρέχοντας επίσης στο παρελθόν υπενθυμίζουμε παλαιότερες δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και Υπουργών σχετικά με το κυνήγι εν μέσω γενικευμένης καραντίνας,οτι δεν αποτελεί στοιχείο συγχρωτισμού,αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται, όπως γνωρίζουμε όλοι, στην ύπαιθρο στους κάμπους και τα βουνά.
Επίσης,άλλη μια παράμετρος που θα πρέπει να επισημανθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν είναι η ψυχολογική αποφόρτηση και η ψυχική ανάταση και ισορροπία που αισθάνεται κάποιος και δη ο κυνηγός όταν βρίσκεται έξω στη φύση μακριά από την ψυχοφθόρα καθημερινότητα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.
Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει αυτή την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου.
Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Τηλεδιάσκεψη των συλλόγων εστίασης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Επόμενο Άρθρο

Δικαστήρια και lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...