Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 15:01

Επετειακό μήνυμα του Δήμαρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την 25η Μαρτίου

«Αγαπητοί Δημότες και αγαπητά παιδιά του τόπου μας,

Σήμερα εορτάζουμε πανηγυρικά, με τις γαλανόλευκες με το σταυρό να κυματίζουν υπερήφανα αδούλωτες, το διπλό σπουδαίο εορτασμό !

Τον εορτασμό της  ελληνικής παλιγγενεσίας, με το σύνθημα της επανάστασης του γένους κατά του οθωμανικού ζυγού για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, «ελευθερία ή θάνατος» και της μεγάλης της Ορθοδοξίας μας εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δύο σπουδαίες εορτές ψυχής και καρδιάς, δύο ανεξάντλητες  πηγές πίστης, τόλμης, υπερηφάνειας, σθένους αλλά και παραδείγματος, όταν οι Έλληνες μεγαλουργούν ενωμένοι στο φως με ομοψυχία και ενότητα, όπως άλλωστε μας ενώνει η Μεγαλόχαρη υπό τη σκέπη Της.

Σήμερα οι διδαχές και τα μηνύματα των αγώνων του Γένους είναι πιο ισχυρά από ποτέ και αποτελούν το φως και την άσβεστη εθνική μας φλόγα, των ιερών αξιών και των εθνικών μας παρακαταθηκών

Καλούμαστε άπαντες, δίχως λιποψυχίες εγωισμού και ιδεοληπτικά και δημαγωγικά «δεσμά», να εμπνευστούμε στο παρόν για το μέλλον, με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση και ενωμένοι μετά από τα 203 έτη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία” να προχωρήσουμε και να πάμε ακόμα πιο ψηλά.

Όλοι εμείς εδώ, στον ιερό μας τόπο, στο Δήμο Πρέβεζας με το μαρτυρικό παγκόσμιο Ζάλογγο, στη  γενέτειρα του θρυλικού Οδυσσέα Ανδρούτσου και στη γη αυτοθυσίας της Δέσπως και του μεγάλου χαλασμού της μεγάλης σφαγής από τον Αλή Πασά, δεν λησμονούμε, αλλά εμπνεόμαστε να ξεπεράσουμε τα σκοτάδια κατακτώντας την ισχυρή φωτεινή Ελλάδα του αύριο ,κτίζοντας γερές βάσεις στο σήμερα ξεπερνώντας τις παθογένειες του χθες.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας».

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τίμησε την 25η Μαρτίου (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου 1821

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...