Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, 4:47

ΕΟΔΥ: ”Συγνώμη κάναμε λάθος το αποτέλεσμα” – Λάθος σε τεστ κορονοϊού σε Πρεβεζάνα

Πολλές φορές γίνονται λάθη σε ιατρικούς ελέγχους με τους ”ασθενείς” στο άκουσμα κακών μαντάτων να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό το λάθος κάνει έναν άνθρωπο να στιγματιστεί και κάποιοι να τον αποφεύγουν όπως ο ”διάολος το λιβάνι”.

Στην παρακάτω περίπτωση θα σας περιγράψουμε μία τέτοια περίπτωση που έκανε μία ολόκληρη οικογένεια από το Θεσπρωτικό να κλειστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή ένα τεστ covid έδειξε ότι σύζυγος είναι θετική.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Πριν από λίγες ημέρες συναγερμός σήμανε στον Δήμο Ζηρού, όταν μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ, υπάλληλος που εργάζεται στο πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι” στην περιοχή του Θεσπρωτικού, κάνοντας τεστ στο Κ.Υ Θεσπρωτικού βγήκε θετική στο κορονοϊό.

Αμέσως ΄ξεκίνησαν οι διαδικασίες που ορίζει το Πρωτόκολλο, όπως απολυμάνσεις, κατ’ οίκον περιορισμός για την γυναίκα και την οικογένειά της, μα πάνω από όλα το στίγμα της μικρής κοινωνίας του Λούρου, όπου το νέο μαθεύτηκε αστραπιαία.

Όλα τα παραπάνω έγινε την Τρίτη το πρωΐ όταν η συγκεκριμένη υπάλληλος έδωσε δείγμα στο Κ.Υ και το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται θετικό την Παρασκευή.

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε αρμοδίως τον Δήμο και από εκεί ξεκίνησε το ”μαρτύριο” της οικογένειας.

Το Σάββατο ο σύζυγος πήρε την γυναίκα του και τα παιδιά του και πήγαν στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου ζήτησαν να επαναληφθεί το τεστ, γιατί υπό το βάρους του ”θετικού στίγματος”, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Στο Νοσοκομείο της Άρτας το ζευγάρι έδωσε εκ νέου δείγμα με το αποτέλεσμα να βγαίνει και για τους δύο αρνητικό.

Και σας να μην έφτανε αυτό, ένα τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ έφερε τα πάνω – κάτω στην όλη υπόθεση.

Στην άλλη γραμμή ήταν η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ, ανακοινώνοντας στον σύζυγο ότι και το πρώτο τεστ στην σύζυγό του ήταν αρνητικό, ωστόσο ΈΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ.

Έτσι οι οικογένεια μετά από αυτή την ταλαιπωρία συνεχίζει να ζει κανονικά και να αντικρίζει τη ζωή με άλλο μάτι, τηρώντας τα αυστηρά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Μιλώντας στο onprevezanews.gr ο σύζυγος της εργαζόμενης μας είπε: ” Ζήσαμε ένα πραγματικό μαρτύριο από το κοινωνικό μας περιβάλλον. Όλοι όταν έμαθαν για την σύζυγό μου μας έβλεπαν διαφορετικά. Ξέρετε πως είναι οι μικρές κοινωνίες. Τώρα όμως μετά το λάθος που έγινε και αναγνωρίστηκε από τον ΕΟΔΥ κοιτάμε τη ζωή διαφορετικά, Υγεία σε όλους…”

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το υποκατάστημα της Πειραιώς

Επόμενο Άρθρο

Βασίλειος Κώνστας: Η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναστολή λειτουργίας της Πειραιώς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...