Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:23

Βασίλειος Κώνστας: Η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναστολή λειτουργίας της Πειραιώς

Παρά την εκπεφρασμένη μου εναντίωση, για την τέλεση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με την μέθοδο της περιφοράς, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, συμμετείχα στην συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2020.
Στο έντυπο ψηφοφορίας τοποθετήθηκα για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, από την απαράδεκτη και καταστροφική απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του καταστήματός της στο Θεσπρωτικό και κατέθεσα την παρακάτω πρόταση:
<< Να συγκληθεί άμεσα, έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, με προσκεκλημένους τους παραγωγικούς Φορείς και τους Συλλόγους της ΔΕ Θεσπρωτικού, τους Βουλευτές του Νομού μας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πρέβεζας και τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Θεσπρωτικού και της κοινότητας Κρανέας και στην οποία να αποφασισθεί,
1. Η συγκρότηση επιτροπής αγώνα, αποτελούμενη από τους βουλευτές τού Νομού, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πρέβεζας, τους παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, απαιτώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης την κατ’ εξαίρεση παραμονή τού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.
2. Μνημόνιο ενεργειών στις οποίες θα προβεί η ανωτέρω επιτροπή προκειμένου να ακυρωθεί η απαράδεκτη και καταστροφική για την περιοχή μας απόφαση της τράπεζας Πειραιώς.
3. Χρονοδιάγραμμα ενεργειών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την ημέρα υλοποίησης της απόφασης της τράπεζας είναι ελάχιστος και εξαιρετικά πιεστικός.
4. Ενημέρωση των Δημοτών και καλλιέργεια της πεποίθησης ότι σε περίπτωση που η τράπεζα Πειραιώς υλοποιήσει την απόφασή της, οφείλουμε όλοι μας να προβούμε στη διακοπή κάθε συνεργασίας με την συγκεκριμένη τράπεζα και φυσικά στη μεταφορά όλων των καταθέσεων σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα. Οι παραπάνω ενέργειες να λάβουν καθολικό χαρακτήρα και , ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνδημότες μας της Μικρής Λάκκας Σουλίου, να πραγματοποιηθούν και από όλους όσους συναλλάσσονται με το κατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Φιλιππιάδα.
5. Γνωστοποίηση εγκαίρως στην τράπεζα Πειραιώς, των προθέσεων των Δημοτών, οι οποίες αναγράφονται στην παράγραφο 4 της παρούσης.
6. Με δεδομένη την σημαντική και καθοριστική χρηματιστηριακή στήριξη που έχει παράσχει το κράτος στην τράπεζα Πειραιώς το τελευταίο διάστημα, να ασκηθεί εκ μέρους της επιτροπής η ενδεδειγμένη και απαιτούμενη πίεση στα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε να ληφθεί πολιτική απόφαση σε υψηλό επίπεδο, η οποία θα υποχρεώσει την τράπεζα να ακυρώσει την απαράδεκτη απόφασή της.
Εξυπακούεται ότι, ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα προερχόμενος από την Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού, δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι διατεθειμένος να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια ακύρωσης της εν λόγω απόφασης και γι αυτό να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή μου στην εν λόγω επιτροπή αγώνα.
Μετά τιμής
Βασίλειος Ευθ. Κώνστας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ζηρού
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΟΔΥ: ”Συγνώμη κάναμε λάθος το αποτέλεσμα” – Λάθος σε τεστ κορονοϊού σε Πρεβεζάνα

Επόμενο Άρθρο

Αναστολή λειτουργίας δομών, προγραμμάτων και εγκαταστάσεων του Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...