Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 14:56

Εξαιρετική δουλειά από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πρέβεζα – Rapid test και τις Κυριακές

Η Π.Ε Πρέβεζας, συνεχίζει να βρίσκεται στο χαμηλότερο επιδημιολογικό επίπεδο, που είναι το κίτρινο στους επίσημους χάρτες του ΕΟΔΥ, και αυτό έχει να κάνει με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Σε αυτό ωστόσο σημαντική συμβολή έχουν τόσο οι πολίτες του νομού, που κρατούν ψηλά το αίσθημα ευθύνης, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να ”μάχεται” ενάντια στην Πανδημία.Ειδική αναφορά πρέπει όμως να γίνει και στα κλιμάκια και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι των οποίων καθημερινά είτε εντός του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, είτε σε πολλές περιοχές του νομού πραγματοποιούν εκατοντάδες rapid test, στους πολίτες, ένα μέτρο που σε πολλές περιπτώσεις έχει φανεί σημαντικό ”όπλο” απέναντι στον κορονοϊό. Μην ξεχνάμε την περίπτωση κρουσμάτων στο 4ο γυμνάσιο Πρέβεζας, εκεί όπου χάρη στις γρήγορες κινήσεις των υπευθύνων, δεν υπήρξε διασπορά, τέτοια που να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Τους τελευταίους δύο μήνες λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στο Νοσοκομείο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν rapid test στους πολίτες, από της 8 το πρωΐ έως της 2 το μεσημέρι.

Το αποτέλεσμα της Παρασκευής 16/4/2021, ήταν 178 rapid test ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ.

Rapid Test κάθε Κυριακή στο Νοσοκομείο

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αυτή την Κυριακή 18 Απριλίου και κάθε Κυριακή θα λειτουργεί από το πρωΐ έως το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς και μαθητές, που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τα self test, έπειτα από αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Έκανε το Come Back στους εμβολιασμούς η Πρέβεζα

Μπορεί να ξεκίνησε η διαδικασία των εμβολιασμών στην Π.Ε Πρέβεζας ”μουδιασμένα”, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το κλίμα έχει αντιστραφεί και πλέον ο νομός από την τελευταία θέση πέρασε στην 3η, ξεπερνώντας την Π.Ε Άρτας.

Σήμερα ανακοινώθηκε στους υπεύθυνους του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκινήσει να λειτουργεί και 3η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο pfizer, κάτι που σημαίνει ότι καθημερινά θα εξυπηρετούνται 230-250 συμπολίτες μας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στους εμβολιασμούς και οι εκπαιδευτικοί

Στους εμβολιασμούς ήδη έχουν μπει και οι εκπαιδευτικοί, αρχικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια των αναπληρώσεων (κενών ραντεβού), με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να αγγίζει τους 40 που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της pfizer.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Ανοίγουν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα

Επόμενο Άρθρο

Ένωση Αστυνομικών Πρέβεζας – Με επιτυχία η 8η εθελοντική αιμοδοσία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...