Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 10:32

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και το επάγγελμα του αστυνομικού – Δύο σημαντικές θεματικές για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Καραμπάς Φώτιος, αστυνομικός της Τροχαίας Πρέβεζας, επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας με στόχο  την ενδελεχή ενημέρωση  των  μαθητών της Γ’ Τάξης  για τις παραπάνω  θεματικές – οδική ασφάλεια και επαγγελματικός προσανατολισμός-  που έχουν βαρύνουσα σημασία  για τους μαθητές της Γ’  Τάξης και εντάσσονται  στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Το πρώτο μέρος της ενημέρωσης –εκπαίδευσης των μαθητών περιελάμβανε παρουσίαση με μια εισαγωγή στα βασικά θέματα της οδικής ασφάλειας, όπως οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τα σήματα κυκλοφορίας και οι υποχρεώσεις των πεζών, των ποδηλάτων και των οδηγών. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμπάς ανέπτυξε τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, τόσο για τον ίδιο τον παραβάτη όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Το δεύτερο μέρος της ενημέρωσης ήταν σχετικό με το επάγγελμα του αστυνομικού, την περιγραφή του, τις υποχρεώσεις και τις ιδιαιτερότητες του. Οι μαθητές ήταν προετοιμασμένοι καθώς είχαν ήδη συντάξει ερωτήσεις για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις συνθήκες, τις δυσκολίες,  τα προσόντα και τις προοπτικές απασχόλησης. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τον εισηγητή να δίνει συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση, υπέβαλαν ερωτήσεις και συζήτησαν μαζί του.

Η συγκεκριμένη δράση συνδυάζεται και με το σχέδιο δράσης με τίτλο «Μέριμνα για μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας» που εντάσσεται στον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμό της σχολικής μονάδας. Έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους μαθητές της Γ΄ Τάξης  για την ομαλή ένταξη στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης ,δηλαδή στο Λύκειο καθώς και στις προοπτικές της ακαδημαϊκής τους πορείας σε άμεση διασύνδεση με τα πιθανά επαγγέλματα που θα μπορούσαν να επιλέξουν , καθώς και τις δυνατότητες της αγοράς εργασίας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Στάθη Αικατερίνη, ΠΕ81

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και στον κ. Καραμπά, ιδιαίτερα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και προέβη στην παραπάνω χρήσιμη ενημέρωση –εκπαίδευση των μαθητών μας και ευελπιστούμε και σε άλλες γόνιμες δράσεις συνέργειας προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης όπου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου προσκυνηματικού τουρισμού

Επόμενο Άρθρο

3ο Δημοτικό Σχολείο – Bazaar στο Χριστουγεννιάτικο χωριό – Μέρος των εσόδων θα πάει στην 12χρονη Ευαγγελία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...