Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 12:19

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 13 Νοέμβρη ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας στην ΔΟΥ της πόλης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του μετέφεραν την αγωνία και την αγανάκτηση των αυταπασχολουμένων και μικρών εμπόρων της περιοχής από το νέο κλείσιμο των καταστημάτων.

Απαίτησαν να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα στήριξης όπως το επίδομα ειδικού σκοπού καθώς και την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12000 ευρώ. Να παρθούν μέτρα για την επιδότηση της ασφάλισης όσο διαρκεί η πανδημία, την διαγραφή μέρους χρεών των συναδέλφων μας, την αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Επιπλέον να παρθούν μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας και των δομών του στο νομό μας και γενικά.

Το σύνολο των αιτημάτων με μορφή ψηφίσματος δόθηκε στον προϊστάμενο. Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αναδειχθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει εντελώς απροστάτευτους χιλιάδες αυταπασχολούμενους, αλλά και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τα αιτήματα μας.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στον εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6 μμ στο Μνημείο Ηρώων (έναντι δικαστηρίων) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Από                                                                                         Προς

Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας                                             ΔΟΥ  Πρέβεζας

Υπόμνημα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ Μέτρα στήριξης για την προστασία της υγείας, για αξιοπρεπές εισόδημα!

Η πολιτική της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, έφερε νέο λουκέτο στα καταστήματά μας. Το νέο lockdown θα φέρει σε δεινή θέση τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες. θα μειώσει το εισόδημα μας, θα διογκώσει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη.

Ταυτόχρονα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι τράπεζες βάζουν χέρι στα σπίτια και τα μαγαζιά. Με νέα διάταξη διευρύνεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν κανονικά μετά την καραντίνα.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει! Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εγκαλεί όποιον κινητοποιείται. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαδηλώνουμε παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας όσων συμμετέχουν, σε αντίθεση με την ίδια που έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο.

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαιτούμε:

– Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού

– Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

– Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Παράλληλα το σύστημα υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις από τις χρόνιες αντιλαϊκές πολιτικές και πιάνει ήδη τα όριά του. Με ΜΕΘ και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κάτω από τις ανάγκες και με ανεπαρκή στελέχωση. Με το 80% των χειρουργείων παγωμένα, το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα «μιας νόσου». Το Νοσοκομείο της πόλης μας δεν προσέλαβε κανέναν γιατρό, παρέμεινε υποστελεχωμένο παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και απαιτήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για προσωπικό, ιατρικό υλικό και εξοπλισμό.

Είναι εμφανές πλέον ότι το νέο κλείσιμο των καταστημάτων μας έγινε για να μην πιεστεί το ήδη επιβαρυμένο και ανεπαρκές σύστημα υγείας και όχι επειδή στα μαγαζιά μας υπήρχε συνωστισμός.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, στο νομό μας και παντού. Διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Αρκετά πληρώσαμε στην προηγούμενη κρίση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη των λίγων!

Για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                                            Η Γραμματέας

Καραμάνης Ανδρέας                                                                             Μπέκα Θεοδώρα

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα έχει αποδείξει ότι αντιστέκεται στον κορονοϊό – Η προσπάθεια συνεχίζεται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...