Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 17:17

Ελάχιστα κρούσματα σε σχολεία του νομού – Καμιά ανησυχία λένε οι αρμόδιοι φορείς

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εδώ και 15 ημέρες μετά τις διακοπές του καλοκαιριού θα έφερνε εντός των σχολικών μονάδων τον Παγκόσμιο εφιάλτη που λέγεται Covid-19.

Οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως δήμοι και διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης ήταν έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Οι δήμοι εγκαίρως είχαν προχωρήσει στις απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων, αύξησαν των αριθμό των καθαριστριών και ενίσχυσαν τα απολυμαντικά μέσα με έξτρα χρηματοδότηση.

Παρόλα αυτά ο κορονοϊός πέρασε εντός των πυλών των σχολικών μονάδων της Π.Ε Πρέβεζας, ωστόσο οι αριθμοί κάνουν λόγω για ελάχιστα κρούσματα, κάτι που δεν εμπνέει ανησυχία καμιά.

Πιο συγκεκριμένα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού βρίσκονται σε καραντίνα δύο μαθητές, ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 7, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες επιστρέφουν και πάλι στις αίθουσες.

Οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ, συστήνουν στους γονείς να επιβλέπουν προσωπικά τον έλεγχο των τεστ που κάνουν οι μαθητές, ενώ η καταγραφή στο σύστημα είναι απαραίτητο.

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Οι έξι βασικοί άξονες στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τον αγροτικό κόσμο

Επόμενο Άρθρο

Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...