Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 0:54

Εκτός για ακόμη μια χρονιά ο νομός Πρέβεζας από τα σχολικά γεύματα

Η χώρα μας ήδη αρχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σίγουρα για ακόμη μια φορά θα έχει αντίκτυπο στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού οι δυσβάσταχτη λογαριασμοί σε ενέργεια, καύσιμα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης έχουν γονατίσει τις Ελληνικές οικογένειες.

Παρόλα αυτά και για ακόμη μία χρονιά, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημη απάντηση ο νομός Πρέβεζας είναι εκτός των σχολικών γευμάτων που δίνονται σε σχολικές μονάδες με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου.

Και ενώ στην Ήπειρο, ήδη 60 σχολικές μονάδες έχουν ενταχθεί στα σχολικά γεύματα που θα διανεμηθούν στους μαθητές, οι μαθητές της Πρέβεζας θα κοιτούν με ”ανοικτό” το στόμα.

Εξήγηση ακόμη δεν έχει δοθεί και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση που θα δοθεί στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και πρόθεση του Υπουργείου είναι η διανομή να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και φέτος στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται καμία σχολική μονάδα από το Νομό Πρέβεζας.

Γεύματα θα δοθούν σε 25 σχολεία του Νομού Άρτας, 13 του Νομού Θεσπρωτίας και 22 του Νομού Ιωαννίνων.

Αναλυτικά

Νομός Άρτας

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 9ο Δημοτικό, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Σπυρίδωνα, Αμμοτόπου, Ανέζας, Βίγλας, Γαβριάς, Γραμμενίτσας, Ελεούσας, Καλαμιάς, Καλόβατου, Καμπής, Κεραματών, Κιρκιζατών, Κορφοβουνίου, Κωστακιών, Πολυδρόσου, Ράχης, Ροδαυγής και Χαλκιάδων.

Νομός Θεσπρωτίας

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 2ο, 3ο, 5ο, Γραικοχωρίου, Μαργαριτίου, Νέας Σελεύκειας, Παραποτάμου, Πλαταριάς, Γλυκής, Νεράιδας, Ξηρολόφου και 2ο Δημοτικό Φιλιατών.

Νομός Ιωαννίνων

1ο, 2ο και 4ο Ειδικό Δημοτικό, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 16ο, 24ο, Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, 2ο Ανατολής, Δροσοχωρίου, Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας- Νεοκαισάρειας και Περάματος.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Το Μνημείο του Ζαλόγγου – Η ιστορία ενός τόπου συνώνυμου με την ελευθερία

Επόμενο Άρθρο

Πολιτιστικός σύλλογος ”Πρέβεζα”: Ο Δήμος Πρέβεζας τιμήθηκε με έπαινο και τον πολεμικό σταυρό Α΄τάξεως

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...