Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 10:36

Εκλογές ΕΠΣ: Πήγε ”περίπατο” το ZEUS – Τους ζητούν να στείλουν email ή sms

Λίγες ώρες έμειναν πριν την διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, για την εκλογή νέου προέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου και κανείς δεν γνωρίζει πως θα πραγματοποιηθούν, αφού τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου email, καλώντας τους να ψηφίσουν και να εγκρίνουν ή όχι, τον διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό, στέλνοντας ένα email ή sms επιλέγοντας μία εκ των τριών απαντήσεων: ΝΑΙ – ΟΧΙ – ΛΕΥΚΟ/ΠΑΡΩΝ.

Μάλιστα στο email που στάλθηκε από τα γραφεία της ΕΠΣ προς όλα τα μέλη, επικαλούνται το άρθρο 89 παρ. 2 εδαφ. Β του ν. 4790/ 2021.

Πάμε να δούμε τώρα τι λέει αυτό το άρθρο

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4790

(ΦΕΚ Α’ 48/31-03-2021)

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται λόγος ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία, τότε η διαδικασία συνεδρίασης οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, κάτι που είχε αναφέρει και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Θωμάς Κάρτσακλας κατά την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη, στις 7 Ιουνίου.

Ακούστε το απόσπασμα:

Ο κ. Κάρτσακλας είχε πει λοιπόν στις 7 Ιουνίου 2021, ότι εφόσον υπάρχει κίνδυνος τότε θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα ZEUS (πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης), κάτι που είχε χρησιμοποιηθεί και στις εκλογές της ΕΠΟ για την ανάδειξη νέου πρόεδρου.

Να σημειώσουν ότι στις 7 Ιουνίου η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα μας λόγω κορονοϊού ήταν η εξής:

Κορονοϊός: 808 κρούσματα, 24 θάνατοι και 392 διασωληνωμένοι –1 Π.Ε Πρέβεζας, 8 Π.Ε Ιωαννίνων, 1 Π.Ε Θεσπρωτίας

Σήμερα και λίγες ώρες πριν τις εκλογές της ΕΠΣ, σαφώς η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας είναι καλύτερη και ενώ όλοι περίμεναν να γίνει με φυσική παρουσία η γενική συνέλευση των μελών, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης και του προγράμματος ZEUS, σήμερα η διοίκηση της ΕΠΣ ζητά από τα μέλη να στείλουν email ή sms.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του onprevezanews.gr, ακόμη κανείς δεν γνωρίζει αν και την Κυριακή γίνουν οι εκλογές με φυσική παρουσία ή με την αποστολή email ή sms, καθώς δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση.

Τέλος να επαναλάβουμε ότι δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη νέου προέδρου και μελών του Δ.Σ έχουν μόνο τα έξι (6), σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο νέο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από σωματεία – μέλη της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, κανένα δεν έλαβε email με τον διοικητικό-οικονομικό απολογισμό, κάτι για το οποίο εκφράστηκαν παράπονα πως τα αφήνουν εκτός ενημέρωσης – ίσως επειδή δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο νέο αθλητικό μητρώο.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αρτολίθια: Μία παραλία βγαλμένη από το εξωτερικό

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΕΠΣ: Μήνυμα του υποψήφιου προέδρου Δημήτρη Ζακυνθινού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...