Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 21:29

Εθνικές εκλογές: Ποιες γυναίκες θα ”θυσιάσουν” καριέρα και θέσεις για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ;

Οι Εθνικές εκλογές ολοένα και πλησιάζουν αν και ακόμη δεν έχει ορισθεί η ακριβής ημερομηνία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και μπορεί στο ΠΑΣΟΚ ήδη να έχουν ανακοινωθεί και επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), στη Ν.Δ ακόμη δεν έχουν βρει τις δύο κυρίες που θα μπουν υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ξεκινούν δειλά-δειλα να ακούγονται ονόματα γυναικών που θα μπορούσαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ μαζί με τους δύο άντρες.

Τα ονόματα αυτά είναι της πολιτευτού του 2019 Σέβης Κονταξής, της επιχειρηματία Κατερίνας Μπότσιου και της δικηγόρου Ιωάννας Μπεϊντάρη.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αρκετά νοικοκυριά έχουν δεχθεί τηλέφωνα από εταιρεία δημοσκοπήσεων, κάνοντας σχετικές ερωτήσεις.

Όμως οι δύο γυναικείες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο θα έχουν καθαρά τυπικούς λόγους, αφού είναι πολύ δύσκολο κάποια να καταφέρει να εκλεγεί και εκτός αυτού είναι σύντομο το χρονικό διάστημα για προεκλογικό αγώνα.

Για να υπάρξουν όμως γυναικείες υποψηφιότητες θα πρέπει να γίνουν και ”θυσίες” όπως για παράδειγμα να θυσιάσουν θέσεις εργασίας της καριέρα.

Αλλά ας πάρουμε ένα ένα τα ονόματα.

Σέβη Κονταξή:
Η Σέβη Κονταξή ανέλαβε καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, μία θέση έμμισθη.

Για να πολιτευτεί θα πρέπει να δηλώσει παραίτηση εγκαίρως. Έτσι θα ”χάσει” έναν μισθό τουλάχιστον μέχρι την λήξη θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής. Θα το ρισκάρει;

Κατερίνα Μπότσιου:

Δραστηριοποιείτε στο χώρο των ειδών υγιεινής και πλακιδίων με καταστήματα σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Εκτός αυτού είναι και συντονίστρια του παραρτήματος Ηπείρου του ΠΑΣΓ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ.

Για να πολιτευτεί θα πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Ιωάννα Μπεϊντάρη:

Η Ιωάννα Μπεϊντάρη είναι δικηγόρος με γραφείο στην Πρέβεζα.

Η ενασχόλησή της με την πολιτική θα την κάνει να αφήσει για λίγο τις δικαστικές αίθουσες.

 

Έτσι ποιες από τις πιο πάνω κυρίες θα αφήσουν τις θέσεις που ήδη κατέχουν για μία υποψηφιότητα που δεν θα φέρει τίποτα παραπάνω από μία απλή δημοσιότητα, αλλά και του ονόματός τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι είμαστε υπέρ των γυναικείων υποψηφιοτήτων όποιες και να είναι αυτές. Τα παραπάνω ονόματα είναι εκείνα που τέθηκαν σε ερωτήματα σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Πορεία για τον Άλκη, την ερχόμενη Τετάρτη-Αγαπάμε τον Αθλητισμό!

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Τα λάθη των αυτοδιοικητικών εκλογών – Κάποιοι βιάζονται πολύ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...