Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:46

Εβδομάδα πρόληψης από το ΕΚΑΒ – Ενημέρωση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες (βίντεο-φωτογραφίες)

Από 12 έως 19 Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί στην χώρα μας η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευση και Πρόληψης, αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες που έχουν χάσε την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Φέτος είναι η 8η χρόνια που γίνεται κάτι τέτοιο και σκοπό της είναι η ενημέρωση των πολιτών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μαθαίνοντας από έμπειρους πιστοποιημένους διασώστες του ΕΚΑΒ Καρδιοπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ). Το πρωΐ της Παρασκευής κάτω από το Δημαρχείο της Πρέβεζας, διασώστες από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, προχώρησαν στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη.

”Τα πρώτα λεπτά είναι καθοριστικά για τη ζωή του κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη” ήταν τα πρώτα λόγια των διασωστών.Στην Πρέβεζα βρέθηκε και ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχάλης Τσοβίλης, ο οποίος μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι πολίτες να γνωρίζουν τις πρώτες βοήθειες, τις οποίες θα προσφέρουν σε όποιον συνάνθρωπό τους τις χρειαστεί.

”Οι πολίτες δεν πρέπει να μένουν αμέτοχοι σε αυτό. Πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες. Τα πρώτα λεπτά θα κρίνουν την ζωή εντός ανθρώπου που κινδυνεύει” είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο Άρθρο

Fishing & Hunting Point: Αδιάβροχα σε πολλά χρώματα και σχέδια

Επόμενο Άρθρο

”Αντρίκια” απάντηση του Δημήτρη Καραμανίδη σε όσους τον κατηγορούν για το Κολυμβητήριο (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...