Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 2:13

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι απέναντι στην Κατερίνα… γράφει ο Γιάννης Βασιλειάδης

Το δράμα μιας 45χρονης γυναίκας που έγινε γνωστό αστραπιαία μέσα από social media το βράδυ της Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, δυστυχώς απέδειξε ότι δεν υπάρχει κράτος, απέναντι στον οποιοδήποτε χρειάζεται την βοήθειά μας με τους λόγους να είναι πολλοί.

Η Κατερίνα όπως είναι το όνομα της 45χρονης με καταγωγή από χωριό της Θεσπρωτίας ζει το δικό της δράμα εδώ και αρκετό καιρό, αφού δεν έχει κανέναν εν ζωή συγγενή.

Πριν τα πόδια της, την οδηγήσουν στην Πρέβεζα (ήρθε με τα πόδια από τα Γιάννενα σύμφωνα με την μαρτυρία της), η Κατερίνα βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Και εκεί τα προβλήματα πολλά και υγείας και κοινωνικά όπου και απευθύνθηκε οι πόρτες κλειστές, η κοινωνία κλειστή, όλοι μας απέναντί της.

Έτσι ξεκίνησε μαζί με το σκύλο της να έρθει στην Πρέβεζα, αναζητώντας ίσως κάτι που προηγουμένως δεν μπορούσε να βρει.

Και εδώ όμως τα ίδια, απαξίωση, πόρτες κλειστές και παντού ένα δάκτυλο από την κοινωνία προς εκείνη να της δείχνει την έξοδο που δεν οδηγούσε πουθενά.

Η 45χρονη επί δύο ημέρες περιφέρονταν μεταξύ Παντοκράτορα και ζεύξης Ακτίου καλώντας τον οποιοδήποτε να την βοηθήσει…

Το δράμα της Κατερίνας όμως σταμάτησε να είναι προσωπικό της και έγινε δράμα, μιας ολόκληρης πόλης που ενεργοποιήθηκε σε ελάχιστα λεπτά, όταν το θέμα ανέβασε στα social media μια νεαρή κοπέλα με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης που ζει και εργάζεται στην Πρέβεζα.

Η κοπέλα επικοινώνησε με την αστυνομία, όποιον γνωστό γνώριζε στον δήμο ζητώντας βοήθεια για την 45χρονη, η οποία ήταν επί δύο ημέρες νηστική και με μοναδικά ρούχα ένα κολάν ένα τιραντέ μπλουζάκι και ένα ζευγάρι παντόφλες, έχοντας συντροφιά της το μοναδικό ίσως φίλο της, το σκύλο της.

Οι απαντήσεις πολλές από όλους χωρίς ωστόσο κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη για την 45χρονη, προκειμένου να βρεθεί έστω και μία προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί ίσως οριστική.

ίσως να μην γνώριζαν τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως να μην υπήρχαν τα μέσα ίσως να υπάρχει ένα κενό στο νόμο, ίσως επειδή ο δήμος δεν έχει άσυλο φιλοξενίας αστέγων, όλοι μιλούσαν αλλά κανείς δεν άπλωνε το χέρι στην 45χρονη.

Τελικά και έπειτα από αρκετή ώρα η νεαρή κοπέλα που βρήκε την Κατερίνα αναγκάστηκε να την πάρει με το αυτοκίνητό της και να της προσφέρει φαγητό και ένα μέρος να κοιμηθεί, έστω προσωρινά.

Μπορεί το μέρος που να κοιμήθηκε η 45χρονη να μην ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή σπιτιού όπου μετά την δημοσιοποίηση τους θέματος βρέθηκαν πολλοί που ήθελαν να βοηθήσουν, ήταν ένα αυτοκίνητο, ωστόσο προστάτεψε την Κατερίνα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το πρωΐ της Πέμπτη το μέλος του Δ.Σ κα Αγγελική Κωνσταντινίδη συνόδευσε την τρομαγμένη από όλα Κατερίνα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του δήμου Πρέβεζας, εκεί όπου την εξέτασαν ειδικοί επιστήμονες.

Ωστόσο εκεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Κατερίνα έδειξε επιθετικές τάσεις, με τους ειδικούς να ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να δοθεί εντολή για περαιτέρω εξέταση, πιο πολύ στην ψυχή της άτυχης αυτής γυναίκας.

Το επιμελητήριο ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του, από την πρώτη στιγμή είχε ανοίξει την αίθουσα όπου συνεδριάζει το Δ.Σ, είχε βρει κρεβάτι και είχε έτοιμο τον χώρο, αλλά και φαγητό που θα προσέφεραν πολλές επιχειρήσεις της πόλης μας, ωστόσο η Κατερίνα προτίμησε να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο συντροφιά με τον σκύλο της.

Πριν από λίγη ώρα η κα Κωνσταντινίδη έδωσε στην Κατερίνα ρούχα και άλλα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να ντυθεί και να περιμένουν την απόφαση του εισαγγελέα για το πιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Ας ελπίσουμε ότι όποια και να είναι η απόφαση για την 45χρονη να είναι εκείνη που φυσικά θα μπορέσει να ζεστάνει την πονεμένη της ψυχή.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα το παραπάνω ούτε καν τι ειπώθηκε και από ποιους. Εκείνοι και ξέρουν και γνωρίζουν τα πάντα….

Το παραπάνω άρθρο δεν γράφτηκε με σκοπό να ρίξουμε ευθύνες, αλλά να ”ξυπνήσουμε” όλοι μας για το επόμενο παρόμοιο περιστατικό και να πράξουμε ανθρώπινα και μόνο αυτά που πρέπει.

Και τέλος δεν γράφτηκε τίποτα για να κερδίσω ”κλικ” δεν τα χρειάζομαι, άνθρωποι χρειαζόμαστε να γίνουμε…

Προηγούμενο Άρθρο

Απίστευτο – Τοπικό: Δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά νεκρού

Επόμενο Άρθρο

Τα νέα μέλη του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...