Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:43

Διοικητές Νοσοκομείων: Νέο crash test για τα στελέχη των νοσοκομείων – Τρίτη αξιολόγηση για 20 διοικητές

Από νέο crash test αναμένεται να περάσουν οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας τις επόμενες ημέρες αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Yγείας αναμένεται να καλέσει τα 20 πρόσωπα που δεν τηρούν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει για τα νοσοκομεία που διοικούν.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr την Τρίτη και την Τετάρτη 20 διοικητές νοσοκομείων αναμένεται να περάσουν την πόρτα του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογηθούν για τρίτη φορά για το έργο που έχουν παράξει στο Εθνικό Σύστημα Υγεία.

Πρόκειται για 20 πρόσωπα που περνούν από κόσκινο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς φέρονται να μην έχουν εκτελέσει το έργο για το οποίο έχουν διοριστεί.

Η επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών νοσοκομείων αναμένεται να περάσει από ειδικές συνεντεύξεις τα 20 στελέχη του εθνικού συστήματος υγείας ώστε να καταλήξει και να κρίνει ποια από αυτά θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα νοσοκομεία.

Ήδη έχουν παραδοθεί από όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, τα έντυπα με το έργο που έχει παραχθεί σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο αλλά και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές.

Φαίνεται πάντως πως μεγάλο ποσοστό Διοικητών Νοσοκομείων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την παραμονή στο ΕΣΥ, αλλά λόγω και της πανδημίας αλλά και των φημολογούμενων πολιτικών αλλαγών, η κυβέρνηση δεν προχωρά εύκολα σε αλλαγές.

Να σημειωθεί ότι στην δεύτερη αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων είχαν κριθεί πέντε στελέχη ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα από τα νοσοκομεία καθώς δεν είχαν εκτελέσει το έργο για το οποίο είχαν κληθεί. Η απομάκρυνση έγινε αθόρυβα όπως και οι αντικαταστάσεις. Ωστόσο, από την προηγούμενη αξιολόγηση, την δεύτερη αξιολόγηση, στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου υγείας παραμένουν άλλα 10 με 15 στελέχη του εθνικού συστήματος υγείας τα οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, κάθε έξι μήνες θα έπρεπε να αξιολογούνται και στην περίπτωση που δεν τηρούσαν τα συμφωνηθέντα θα έπρεπε να απομακρύνονται χωρίς αποζημίωση. Βέβαια, η διαδικασία αυτή δεν ακολουθήθηκε έστω κι αν είναι σε εξέλιξη ακόμα η τρίτη αξιολόγηση τους.

Πηγή: ethnos.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Φωτιά Βρυσούλα: Μικρές αναζωπυρώσεις – Κάηκε μικρή αποθήκη

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά Βρυσούλα: Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά (video drone)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...