Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:34

Διογένης Νέας Σινώπης: Ο Εθελοντισμός στο μεγαλείο του – Αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μπορεί να ζούμε σε πραγματικά δύσκολες εποχές, ωστόσο πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται την βοήθειά μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Διογένης Νέας Σινώπης” πραγματοποίησε μία κίνηση ανθρωπιάς και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, συγκεντρώνοντας αίμα με την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς επίσης και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό) για μία μονογονεϊκή οικογένεια.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Κοινότητας, οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα και αίμα και είδη.
Μια πραγματικά συγκινητική κίνηση που θα πρέπει να βρει μιμητές.
Ο Σύλλογος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook το παρακάτω κείμενο, παρουσιάζοντας και φωτογραφίες από την εθελοντική αιμοδοσία.Πάντα υπάρχει τρόπος να προσφέρεις! Παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε κάθε πολιτιστική μας δραστηριότητα, αυτό δεν μας εμποδίζει να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο με μία απλή αλλά σπουδαία πράξη αγάπης, την αιμοδοσία.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΔΙΟΓΕΝΗΣ” στη Νέα Σινώπη, όχι μόνο δώσαμε αίμα, αλλά και συγκεντρώσαμε τρόφιμα, ένδυση και είδη πρώτης ανάγκης για μονογονεϊκή οικογένεια.

Επιπλέον, με το γεγονός αυτό συνδυάσαμε την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας,την οποία μοιράσαμε στους συμμετέχοντες. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αρχικά σε όλους τους εθελοντές, η συμμετοχή των οποίων αυξήθηκε σημαντικά και οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνεχίζουν να ενισχύουν την τράπεζα αίματος.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και ειδικότερα την διευθύντρια ιατρό κυρία Εύη Καχριμάνη, τους νοσηλευτές Δημήτρη Στύλο και Μαρία Λιόντου και τον οδηγό ασθενοφόρου Παναγιώτη Πανούση για την στήριξη και την πολύτιμη συμβολή τους στην εθελοντική αιμοδοσία.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους προσήλθαν και είχαν την καλή πρόθεση να προσφέρουν αίμα, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν.
Θερμές ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη ασφάλεια και υγεία.
Προηγούμενο Άρθρο

Αέρα, κρύο και χιονόπτωση στα ορεινά έφερε η “Μήδεια” στην Πρέβεζα χωρίς όμως να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα

Επόμενο Άρθρο

Ο Βασίλης Κώνστας καταγγέλλει την ανυπαρξία του Δήμου Ζηρού: ”Δεν έριξε αλάτι στους δρόμους και πάγωσαν όλα”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...