Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:48

Αέρα, κρύο και χιονόπτωση στα ορεινά έφερε η “Μήδεια” στην Πρέβεζα χωρίς όμως να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα

Με δυνατό αέρα, τσουχτερό κρύο και ελάχιστο χιόνι στα ορεινά του Δήμου συνοδεύτηκε το πέρασμα το χαμηλού βαρομετρικού “Μήδεια” από την περιοχή μας.“Λευκή Κυριακή” είδαν χθες οι κάτοικοι σε Κρυοπηγή, Ρεματιά, Βρυσούλα,Σκιαδά και γενικότερα στον ορεινό όγκο της Λάκκας Σούλι, ενώ νιφάδες έπεσαν και σε κάποια σημεία της Πρέβεζας.

Ο Δήμος βρέθηκε από την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο σε ετοιμότητα με αλάτι, μηχανήματα και προσωπικό. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Ροπόκης, μλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ανέφερε ότι δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα, πτώσεις δέντρων κλπ.ενώ η αποκομιδή των απορριμάτων έγινε κανονικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργο Σαριάνογλου χρειάστηκε η ρίψη αλατιού σε κάποια σημεία του δρόμου που οδηγούν προς Κρυοπηγή προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγετός, ενώ τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο.

Ο αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές ανέφερε ότι μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλάτι υπάρχει σε όλες τις τοπικές κοινότητες και όλα τα συνεργεία βρίσκονται στο δρόμο προκειμένου να παρέμβουν αν χρειαστεί για την διάνοιξη δρόμου που οδηγεί σε κτηνοτροφική μονάδα ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Ελάχιστα προβλήματα ανέφερε – μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας- και ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικότερο ήταν ο παγετός στην Αγιά ο οποίος αντιμετωπίστηκε με αλάτι.

Χιονόπτωση- που όμως δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα – καταγράφηκε και στα ορεινά του Δήμου Ζηρού (Παπαδάτες, Άσσο, Νικολίτσι κλπ), ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή υπήρξαν παρεμβάσεις με ρίψη αλατιού όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Οι Ιταλοί υποκλίνονται στο «θαύμα της Ηπείρου»

Επόμενο Άρθρο

Διογένης Νέας Σινώπης: Ο Εθελοντισμός στο μεγαλείο του – Αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...